Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ploi puternice în Spania. Un mare aeroport a fost inundat și zborurile suspendate
WhatsApp
Apa a început să curgă în cascade din tavanul Aeroportului Palma de Mallorca, capitala insulei spaniole Mallorca, reținând avioanele la sol pe pistele inundate, în timp ce ploi torențiale au lovit marți această populară destinație turistică, conform Reuters.
Aeroportul Paris-Orly evacuat după o amenințare cu bombă: Turiștii au fugit din terminale în panică / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Furtuna a paralizat activitățile de pe Aeroportul Palma de Mallorca, cunoscut și ca Aeroportul Son Sant Joan, al treilea ca mărime din Spania, din cauza "imposibilității de a opera în condiții de siguranță", a anunțat operatorul Aena într-un comunicat.

Aeroportul a activat planul de urgență, iar zborurile către Mallorca au fost redirecționate temporar către alte aeroporturi, a declarat ministrul Transporturilor, Oscar Puente.

Mai târziu, Puente a anunțat pe platforma X că operațiunile pe aeroport au fost reluate pe măsură ce ploaia a scăzut în intensitate.

Agenția națională de meteorologie AEMET a raportat că stația sa de la aeroport a înregistrat precipitații de aproape 5 centimetri pe oră și, pe alocuri, până la 9 centimetri în mai puțin de o oră.

Palma de Mallorca, o destinație foarte populară

 

Videoclipuri postate pe rețeaua socială X, a căror autenticitate nu a fost verificată de Reuters, arătau apa curgând din tavanul zonei comerciale a aeroportului, în timp ce călători îmbrăcați în haine de vară erau udați de apa care pătrundea prin ferestre și se scurgea din gălețile pline plasate dedesubt. Alte imagini prezentau șoferi care se străduiau să traverseze cu mașinile o parcare inundată.

Traficul pe Aeroportul Palma de Mallorca a atins anul trecut un record istoric de 31,1 milioane de pasageri.

Insula mediteraneană Mallorca, renumită pentru plajele sale pitorești și vremea însorită, este una dintre cele mai vizitate destinații din Europa, fiind deosebit de populară printre turiștii germani și britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel