Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste o treime dintre adolescenții italieni vor să părăsească țara. Destinația preferată e America
WhatsApp
Mai mult de o treime dintre adolescenții italieni doresc să emigreze, potrivit unui sondaj realizat de institutul național de statistică Istat, care a constatat, de asemenea, că tinerii au devenit mai neliniștiți cu privire la viitor. 

Concluziile acestui sondaj se adaugă la multiplele avertismente privind declinul demografic al Italiei. În martie, Istat a raportat că nașterile au scăzut la 379.000 în 2023, un minim record, în timp ce populația totală a scăzut sub 59 de milioane de locuitori.

În rândul unui eșantion de persoane cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani, aproximativ 34% vor să se mute în străinătate când vor crește, față de 45% care vor să rămână în Italia și 21% care sunt indeciși, a precizat Istat.

Sondajul a fost realizat în 2023, relatează Reuters. 

Destinația principală pentru doritorii de a emigra a fost Statele Unite, aleasă de 32% dintre cei care au declarat că vor să părăsească Italia, urmată de Spania (12,4%) și Marea Britanie (11,5%).

Pentru a contracara declinul capitalului uman declanșat de scăderea ratei natalității și de dorința de a emigra, Istat a declarat că Italia ar trebui să le ofere tinerilor „oportunități de viață adecvate”.

Cu toate acestea, datele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că salariile reale din Italia au crescut cu doar 1% în ultimii 30 de ani, față de o creștere medie de 32,5% în zona OCDE.

De asemenea, Italia are cea mai scăzută rată de ocupare a forței de muncă din UE, de aproximativ 66%, potrivit Eurostat.

Istat a constatat că tinerii italieni au devenit mai puțin încrezători în ceea ce privește viitorul, o treime dintre cei intervievați declarându-se temători, ceea ce reprezintă o creștere de 5,5 puncte procentuale față de un studiu similar din 2021.

 

------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel