Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 35% din rezidenții elvețieni sunt imigranți
WhatsApp

Potrivit ultimilor statistici oficiale ale autorităților din Elveția, în 2019, 38% dintre rezidenții permanenți erau imigranți, 2,7 milioane, cu 1,3% mai mult decât anul precedent. Raportul comunicat de Oficiului Federal de Statistică, peste 80% dintre ei s-au născut în străinătate și aparțin primei generații de imigranți, 2,2 milioane de persoane. Restul s-au născut în Elveția și sunt considerați imigranți de „a doua generație”, 520.000 de persoane. Majoritatea naționalităților străine din Țara Cantoanelor sunt italiene 10% și germane 10%.

Datele arată că imigranții din prima generație tind să fie mai puțin bine integrați pe piața muncii, cu o rată mică a șomajului Imigranții din a doua generație și din generațiile următoare tind să aibă o situație mai bună a ocupării forței de muncă, deși nu la fel de mult ca populația care nu este de origine străină.

Cu toate acestea, Oficiul Federal de Statistică subliniază că originea imigranților nu poate fi considerată singurul factor care explică diferențele dintre aceste grupuri, întrucât și alte aspecte, precum vârsta și educația, joacă un rol, anunță site-ul swissinfo.ch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel