Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 11.000 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România, în creştere faţă de ziua precedentă
WhatsApp
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că sâmbătă, 17 septembrie, au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 241.400 de persoane, dintre care 11.173 de cetăţeni ucraineni, în creştere cu 4,3% faţă de ziua precedentă.
vama ucraina-romania

Potrivit unui comunicat al IGPF transmis duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat, sâmbătă, formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 241.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 60.200 mijloace de transport.

Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), până sâmbătă, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 2.339.683 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 66 de fapte ilegale (24 de infracţiuni şi 42 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Pe sensul de intrare în România, au fost 112.406 de persoane, dintre care 11.173 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4,3% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 17.09.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.339.683 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 63 de fapte ilegale (23 de infracţiuni şi 40 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 30.500 lei, potrivit Agerpres.

Tot sâmbătă, nu s-a permis intrarea în ţară a 27 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a şase cetăţeni români din diferite motive legale. 

MAI: 4.387 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, de la începerea conflictului din ţara vecină

 

Un număr de 4.387 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră, de la începerea conflictului din Ucraina, ei beneficiind de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, informează duminică Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în România, transmite MAI într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 69.064 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 48 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45%, mai precizează MAI.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 28.817 mijloace de transport şi 112.406 persoane, dintre care 11.173 de cetăţeni ucraineni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel