Urmărește dezbaterea live
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Percheziții de amploare. Mascații descind la 131 de adrese. Liderul galeriei FCSB, vizat
WhatsApp
Peste 100 de percheziții au loc în mai multe județe și vizează traficanții de arme. 

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, alături de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au demarat astăzi o amplă operaţiune de percheziţii și desfășoară 131 de descinderi în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat implicat în trafic de arme, contrabandă, precum şi trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Din informaţiile obţinute de procurori, ancheta a început în luna septembrie 2023, când un cetăţean străin de origine turcă ar fi format o reţea infracţională împreună cu mai mulţi complici români, specializată în achiziţionarea şi vânzarea de arme de foc letale, fără marcaje de identificare.

Aceste arme, cunoscute ca "Ghost Guns", sunt asamblate din piese provenite de la producători turci, fiind greu de urmărit şi imposibil de deţinut legal în Europa, conform sursei citate.

Printre persoanele vizate de percheziții se numără și liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață, dar și socrul manelistului Tzancă Uraganu. 

Cum intrau armele în România

 

Anchetatorii au descoperit că armele au fost introduse ilegal în România, ascunse în mijloace de transport de mărfuri sau în diferite componente de maşini, pentru a fi ulterior comercializate de intermediari către grupuri infracţionale sau indivizi cunoscuţi pentru comportamente violente.

Până la finalul lunii octombrie 2024, autorităţile au reuşit să scoată din circuit 47 de astfel de arme letale. În cadrul acţiunii de astăzi, sunt executate peste 60 de mandate de aducere, iar suspecţii vor fi audiaţi la sediul DIICOT din Ploieşti.

Operaţiunea este sprijinită de mai multe structuri de poliţie, inclusiv Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia Investigaţii Criminale, dar şi de jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. În ciuda gravităţii acuzaţiilor, DIICOT reaminteşte că suspecţii beneficiază de toate drepturile procesuale prevăzute de lege şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel