Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi pensionari români, prinși pe aeroport în Germania cu bijuterii de peste 500 000 euro. Bărbatului i s-a confiscat ceasul de la mână
WhatsApp
Doi români de peste 60 de ani au fost prinși cu bijuterii extrem de scumpe pe aeroportul din Munchen. 
Haos pe aeroportul Gatwick din Londra: toți pasagerii au fost forțați să evacueze zona / Sursa - Pexels

Un ceas elegant de la încheietura mâinii a declanșat un control al vameșilor pe Aeroportul din München, acolo unde un cuplu de români a fost prins cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro.

Cum s-a întâmplat totul?

 

Cei doi români în vârstă de 62 și 61 de ani, aterizează în capitala Bavariei din Elveția și încearcă să treacă prin zona vamală fără să atragă atenția. Însă ceasul bărbatului, un accesoriu prea vizibil, devine punctul de pornire al unei anchete amănunțite.

Bărbatul poartă un ceas de lux Patek Philippe, personalizat, evaluat la 150.000 de euro. Acest obiect luxos ridică suspiciuni, iar vameșii decid să verifice bagajele cuplului. A doua descoperire nu întârzie să apară: un colier marca Panthère de la Cartier, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, împreună cu unsprezece onixuri și două smaralde. Valoarea bijuteriei ajunge la suma impresionantă de 488.000 de euro.

Reglementările vamale permit importul de suveniruri fără taxe doar până la limita de 430 de euro de persoană. Prin urmare, atât ceasul, cât și colierul sunt confiscate imediat de autoritățile germane. Thomas Meister, reprezentantul biroului vamal din München, confirmă că bunurile valoroase rămân sub sechestru până la soluționarea cazului.

Pentru a-și recupera bijuteriile, cei doi români trebuie să plătească taxe de import de aproximativ 130.000 de euro. Situația lor nu se oprește aici, căci vameșii deschid un proces penal fiscal împotriva cuplului. Penalitatea finală variază în funcție de veniturile lor, iar suma totală ar putea atinge câteva sute de mii de euro. În plus, dacă unul dintre ei are antecedente penale, riscurile cresc și mai mult, pedeapsa putând include și închisoarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel