Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patru cărți de identitate românești false, ascunse în bagajele unor pasageri. Bărbații intenționau să ajungă în vestul Europei
WhatsApp
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest a Republicii Moldova efectuează cercetări după ce în bagajele a patru bărbați au fost găsite câte o carte de identitate românească, toate cu semne vizibile de falsificare. Incidentele au fost consemnate  la data de 8 și 9 septembrie , în punctul de trecere Leușeni, pe sensul de intrare în România.   
Patru cărți de identitate românești false, ascunse în bagajele unor pasageri. Bărbații intenționau să ajungă în vestul Europei

Cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, s-au prezentat la controlul de frontieră la intervale de câteva ore unul de altul. Aceștia erau pasageri ale unor curse spre Europa. Astfel, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare. În rezultatul acestora, în bagajele celor patru au fost depistate cele patru cărți de identitate cu însemnele autorității competente din România, transmite Poliția de Frontieră a Republicii Moldova. 

După primele verificări cu tehnica specială din dotare s-a observat că acestea nu corespundeau unui act autentic. La audieri, doar doi, dintre cei patru, au recunoscut că și-au făcut actele prin intermediari pentru a se putea angaja mai ușor la muncă în străinătate. Pe numele celor patru moldoveni au fost întocmite procese verbale de constatare. Actele au fost  transmise către laboratorul criminalistic, din cadrul IGPF, pentru stabilirea legalității. Ulterior, urmează să se stabilească încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel