Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patronii de hoteluri și restaurante din Germania vor să scadă săptămâna de muncă la patru zile. Sunt disperați că nu găsesc angajați
WhatsApp
Asociația Germană de Hoteluri și Restaurante (Dehoga) din Bavari trage un semnal de alarmă din cauza lipsei de personal. Pentru a recruta angajați, este nevoie de mai multă libertate în lege, iar săptămâna de de muncă ar trebui să fie de patru zile, susțin aceștia. 
Lipsa acută de personal în industria de catering din Germania. Cum vor să-i atragă pe salariați angajatorii. Sursa foto: freepik.com

Gastronomia nu și-a revenit cu adevărat de la pandemia Covid.  Din ce în ce mai mulți angajați se pensionează și nu există destui tineri care vor să se angajeze. Prin urmare, Asociația Germană de Hoteluri și Restaurante (Dehoga) din Bavaria cere acum o modificare a legii care are scopul de a remedia situația personalului.

 

Dehoga: Este necesar un program de lucru săptămânal

 

„Trebuie să flexibilizăm Legea privind programul de lucru”, spune Thomas Geppert, director general al Dehoga Bayern, într-un interviu pentru Merkur.de. Angajații mai tineri ar dori mai mult timp liber, dar sunt, de asemenea, dispuși să lucreze în ture mai lungi zilnic. „Dacă vremea este frumoasă în weekend, atunci ei ar putea lucra câte douăsprezece ore la un moment dat, dar mai puțin în alte zile”, spune Geppert.

În prezent, Legea privind programul de lucru prevede că angajații nu pot lucra mai mult de 10 ore pe zi. De fapt, sunt pot lucra doar opt ore pe zi, dar există excepții care fac posibile turele de zece ore.

Salariul minim în Germania va crește până la 12,41 euro pe oră

”Cu toate acestea, din cauza lipsei de personal, este foarte dificil să fie acoperite turele cu această regulă”, spune Geppert. Prin urmare, el și Asociația Germană de Hoteluri și Restaurante (Dehoga) solicită introducerea unui program de lucru săptămânal, care este sprijinit și la nivelul UE.

 

Programul de lucru săptămânal permite o săptămână de muncă de patru zile

 

Cu orele de lucru săptămânale, angajatul ar stabili singur cât lucrează și în ce zile. Atunci s-ar aplica doar regula: 40 de ore pe săptămână, maxim. Modul în care sunt împărțite orele depinde de angajat și de compania respectivă. Drept urmare, un angajat ar putea decide să lucreze încă patru ore pe zi în schimbul a trei zile libere.

Din punctul de vedere al lui Thomas Geppert, aceasta ar fi o modalitate corectă de a rămâne atractiv ca angajator pentru sectoare precum gastronomia, care nu pot folosi noile opțiuni de birou la domiciliu. „În prezent avem o piață de angajați, așa că ea determină regulile jocului”. Și ceea ce își doresc muncitorii moderni este mai multă flexibilitate.

Germania schimbă legea imigrației și caută muncitori calificați. Firmele se confruntă cu un deficit de forță de muncă fără precedent

Pe lângă posibilitatea unui program de lucru flexibil, Dehoga Bayern sprijină și imigrarea direcționată a angajaților. „Avem nevoie de șase ori mai mult personal în comerțul de catering decât în ​​retail pentru a genera aceeași cifră de afaceri”, spune Geppert. 

Potențialul din Germania își atinge limitele din cauza schimbărilor demografice, de aceea ar trebui recrutați angajați din străinătate. În acest scop, săptămâna trecută, Bundestagul a adoptat Legea privind imigrația calificată, care are scopul de a facilita angajarea lucrătorilor străini calificați.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
DCMedical.ro
01 dec 2023, 17:22
DCMedical.ro
01 dec 2023, 17:22
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DCNews.ro
02 dec 2023, 16:03
Spectacola.ro
02 dec 2023, 18:02
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DCNews.ro
02 dec 2023, 16:03
ParintiSiPitici.ro
01 dec 2023, 11:34
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCBusiness.ro
02 dec 2023, 11:35
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
Spectacola.ro
02 dec 2023, 18:02