Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patron român din Spania, arestat pentru că exploata oameni săraci aduși din România pe șantier. Îi plătea cu 250 euro pe lună 
WhatsApp
Un patron român al unei firme de construcții a fost arestat în Spania. Acesta aducea oameni cu posibilități financiare reduse din România și îi exploata pe șantiere cu salarii în batjocură. 

Un antreprenor român din domeniul construcțiilor, stabilit în Manacor, Calvià, a fost arestat de agenții Poliției Naționale spaniole sub acuzația de încălcare a drepturilor lucrătorilor. Subiectul de interes major în această poveste este faptul că acest patron român exploata oameni cu posibilități financiare limitate, pe care îi aducea special din România pentru a-i angaja în Spania, pe șantierele lui. 

Conform informațiilor furnizate de poliție ancheta a durat șase luni, culminând cu reținerea patronului român în Santa Ponça, Calvià.

Patronul mințea viitorii angajați, promițându-le condiții de muncă atractive, salarii decente și chiar permise de ședere. Cu toate acestea, realitatea era mult diferită față de promisiuni și aveau să vadă acest lucru când ajungeau la muncă.

Patronul îi instruia pe muncitori cu privire la modul în care să călătorească în Spania: le-a spus să declare la graniță că merg ca simpli turiști, pentru a nu avea probleme. 

Odată ajunși în Manacor, acești oameni erau implicați în proiecte de construcții și renovări de unități hoteliere, având un program de lucru ce depășea 50 de ore pe săptămână, iar salariile lunare nu depășeau 250 de euro, unii dintre ei câștigând chiar și 50 de euro lunar.

Patronul român a convins oamenii să participe și la un protest, deși nu le plătea salariile

 

Până în prezent, au fost identificate șase victime ale acestui patron român. Nici unul dintre ei nu a depus vreo plângere. 

Un aspect deosebit de șocant pentru anchetatori a fost implicarea antreprenorului care acum este reținut,  în organizarea unor proteste la un hotel din zonă, solicitând plăți către firma sa sub promisiunea că, participând la aceste manifestații, muncitorilor li se va plăti salariul lunar.

Acesta le-a furnizat tricouri, bannere și a cerut sprijinul presei pentru a spori vizibilitatea acțiunilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel