Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patron de firmă de TIR-uri, săltat de mascați: nu mai plătea leasingul și ascundea camioanele. Pe altele le folosea în continuare
WhatsApp
Un patron de firmă de TIR-uri nu a mai plătit leasingul pentru 90 de camioane și a refuzat predarea mașinilor către societățile creditoare. 

Cele 90 de percheziții au avut loc în județele Mureș, Bihor, Hunedoara și Ilfov. Patronul a beneficiat de ajutorul unor complici care ascundeau unele camioane. Altele erau chiar folosite în continuare pentru transporturi. 

Prejudiciul estimat de autorități este de peste trei milioane de euro. 

"În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, efectuează 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. Din cercetări a reieşit că, din cursul anului 2023 şi până în prezent, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăţi. Cercetările efectuate până în prezent au mai indicat faptul că aceeaşi societate comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor, pe unele dintre acestea continuând să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de poliţişti. (...) Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 15.000.000 de lei", a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, într-un comunicat de presă.

Oamenii legii au reușit să identifice cele 90 de TIR-uri care erau considerate furate. Firmele de leasing nu au avut încotro și l-au denunțat pe patron la poliție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel