Publicitate
Economiile - atât în timp, cât și în bani - sunt bine-venite oricând/
Astăzi, vă vom spune ce să faceți cu roșiile dacă vreți ca acestea să rămână proaspete cât mai mult timp.
Regula primordială pentru depozitarea roșiilor constă în două cuvinte - "fără plastic".
Motivul este că roșiile sunt capabile să elibereze etilenă. Odată învelite într-o pungă, acestea se coc mult mai repede, deoarece gazul nu are șansa de a scăpa.
În schimb, pentru depozitarea acestor fructe (roșiile sunt unul dintre aceste fructe), ar trebui folosite pungi confecționate din hârtie.
Iar acestea ar trebui să fie pliate într-un anumit mod - cu coada în jos.
Dacă, pe de altă parte, aveți de-a face cu roșii complet mature, depozitați-le cu coada în sus, într-un loc întunecat, la temperatura camerei.
Puteți păstra roșiile în frigider, în pivniță sau pur și simplu în cameră.
Cum să folosești oțetul pentru a-ți curăța toată casa: Un truc de curățenie pentru fiecare cameră
Temperatura de depozitare variază între +10 și +21 grade.
Vă sugerez să le depozitați într-un lighean, coș sau cutie. Așezați paie sau pânză de sac pe fund.
Stivuiți roșiile cu tulpinile orientate în sus, de preferință fără ca tulpinile să se atingă între ele.
Acoperiți roșiile cu o pânză de culoare închisă.
Pentru a păstra roșiile proaspete pentru o perioadă lungă de timp, trebuie create condițiile potrivite. Fără condiții adecvate, de exemplu într-o pungă în dulapul din bucătărie, roșiile vor rezista doar câteva zile și apoi vor începe să se strice rapid. Mulți oameni sunt obișnuiți să depoziteze roșiile în frigider, unde pot rezista până la 10 zile.
Dar dacă doriți să păstrați roșiile pentru mai mult timp, ar trebui să țineți cont de următorii factori:
* alegeți doar roșii întregi, fără deteriorări sau stricăciuni;
* preferați roșiile necoapte în locul exemplarelor coapte;
* aveți grijă de un control adecvat al temperaturii. Aceasta va depinde de gradul de coacere și de metoda specifică de depozitare; asigurați-vă că încăperea este ventilată în mod regulat.
Dacă urmați aceste îndrumări simple, veți putea păstra fructele timp de câteva luni. Roșiile își vor pierde gustul și aroma dacă sunt păstrate în frigider mai mult de 7-10 zile. Puteți păstra atât roșiile care au fost doar culese acasă, cât și pe cele pe care le cumpărați de la piață.
Verificați roșiile de cel puțin două ori pe săptămână la locul de depozitare. Nu este vorba doar de stricăciune, ci și de cât de repede se vor coace fructele. Roșiile coapte (sau deja coapte) emit etilenă, care activează procesul de coacere a restului. Din acest motiv, ar trebui să eliminați cât mai repede roșiile care încep să se înroșească. Din același motiv, nu ar trebui să păstrați niciodată mere sau pere din recolta de toamnă în apropierea roșiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News