Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Părerea chinezilor despre Vladimir Putin. Liderul se află într-o vizită de stat în țara lor. ”Un bărbat frumos (..) carismatic”
WhatsApp
Un lider ''carismatic'', cu care trebuie să discuţi, ''fie că îţi place sau nu'' - joi, pe străzile din Beijing, chinezii au exprimat o părere în general pozitivă despre Vladimir Putin, în prezent în vizită de stat în China. 

Joi, în Beijing, oamenii și-au exprimat o opinie pozitivă despre Vladimir Putin, în timpul vizitei sale de stat în China. Chiar dacă în Occident Putin este privit în mod diferit, oamenii având păreri diferite, în China, partener important diplomatic și economic al Rusiei, este în general respectat.

”Trebuie să asculți ceea ce Rusia are de spus” 

 

"Fie că îl iubeşti pe Putin sau nu, realitatea este că astăzi el e preşedintele Rusiei. Trebuie să-i acorzi un pic de respect şi să asculţi ceea ce Rusia are de spus", a declarat Bao Bo, 30 de ani, care lucrează în domeniul internetului.

El consideră că este crucial ca președintele chinez Xi Jinping să discute cu omologul său rus pentru a găsi o soluție care să pună capăt războiului în Ucraina.

"Situaţia internaţională este instabilă" şi "nu poţi avea, ca occidentalii, o atitudine în permanenţă ostilă faţă de Rusia", care rămâne un interlocutor esenţial, pentru că este "dotată cu arma nucleară", consideră Bao Bo.

"Există de asemenea dosarul palestinian. Sper că Rusia şi China vor putea pune puţină presiune asupra Israelului, pe care nimeni la ora actuală se pare că nu poate să-l convingă" asupra intervenţiei sale militare în Gaza, a subliniat el.

Rusia și China colaborează regulat la nivelul ONU sau pentru a denunța ceea ce consideră hegemonia americană asupra lumii. De asemenea, Moscova sprijină Beijingul în pretențiile sale de suveranitate asupra Taiwanului.

"Fiecare dintre cele două ţări este capabilă să răspundă nevoilor celeilalte în anumite domenii", subliniază astfel Ian Wu, 29 de ani, care lucrează în administraţie, pentru a explica imaginea bună pe care Vladimir Putin o are în China.

"Aceasta este prima lui deplasare în străinătate după învestirea sa" pe 7 mai şi "acesta este un lucru important", pentru că "arată că prietenia ruso-chineză rămâne foarte puternică", apreciază el.

Relațiile bilaterale sunt considerate bune, începând cu anii 1990, după disputele sino-sovietice din timpul Războiului Rece.

”Îi place mult să facă exerciții fizice” 

 

"Şi apoi, eu nu mă prea pricep la politică. Nu mă interesează foarte tare. Însă mie Putin mi s-a părut mereu un bărbat foarte frumos!", a declarat ea pentru AFP.

Media chineză, sub controlul guvernului comunist, prezintă de ani de zile imagini favorabile ale lui Putin, susținându-i imaginea de lider puternic și activ în multe activități sportive. Alături de imaginea sa de lider inflexibil care rezistă în faţa Occidentului, aceste imagini i-au creat în China o reputaţie de bărbat puternic, scrie Agerpres. 

"Găsesc că el emană multă încredere şi am impresia că îi place mult să facă exerciţii fizice", declară Keira Che, 30 de ani, care lucrează în domeniul finanţelor.

"Este o persoană cu carismă", susţine ea, exprimându-şi de asemenea speranţa că vizita va stimula relaţiile economice între cele două state.

"Pentru oamenii normali, aceasta este întotdeauna cel mai important. Sper că aceasta ar putea îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei", a subliniat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel