Pentru această rețetă vă recomandăm să folosiți fie ciocolată topită şi răcită, apoi pusă la temperatura camerei. Dacă topiți ciocolată obișnuită, fără să o temperați, aceasta va fi mată sau vărgată, nu se va desprinde ușor din matriță și va fi moale la temperatura camerei. Temperarea ciocolatei este cea mai bună soluție, dar pentru că este greu să temperaţi cantități mici de ciocolată, probabil că va trebui să temperați aproximativ un kilogram. Puteți folosi ciocolata în exces pentru a face alte bomboane.
Pentru alte idei de Paşte, vă puteţi inspira şi din această reţetă dulce:
ulei de floarea-soarelui, pentru ungere
300g ciocolată neagră (70% cacao) sau ciocolată cu lapte
glazură de diferite culori, pentru a o pune în forme
Timp de pregătire: peste 2 ore
Timp de gătit: 10 până la 30 minute
Porții: 6-8 ouă
Se lustruiește interiorul fiecărei forme cu o bucată de prosop de bucătărie. Apoi se umezește un colţ de prosop de bucătărie cu puțin ulei de floarea-soarelui și se lustruiește interiorul fiecărei forme. Acest lucru asigură un finisaj lucios ciocolatei și, de asemenea, ajută la scoaterea ciocolatei din matriță.
Este esențial să temperați ciocolata - aceasta este o metodă de încălzire și răcire a ciocolatei pentru a o modela. Încălzirea și răcirea separă substanţa solidă de cacao și asigură un finisaj foarte lucios și neted al ciocolatei. Pentru a tempera ciocolata, aveți nevoie de un termometru de gătit, un bol termorezistent și o cratiță cu apă fierbinte. Se rupe ciocolata în bucăți mici și egale și se topește ușor într-un castron deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, nu clocotită. Se pune termometrul în ciocolată și se încălzește până când aceasta ajunge la 43C. Se ia de pe foc și se răcește la 35C. Acum este gata de utilizare.
Se pune ciocolata cu lingura în fiecare formă, până când sunt acoperite.
Folosiţi peria de patiserie dacă este necesar și apoi îndepărtați excesul de ciocolată.
Se lasă să se întărească, cu partea plană în jos, pe o suprafață, cum ar fi o tavă mare, acoperită cu hârtie de copt. Umpleți fiecare formă în același mod.
Va trebui să repetați procesul de încă două sau trei ori pentru a forma un strat bun de ciocolată în fiecare formă.
Așteptați aproximativ 20 de minute pentru ca ciocolata să se întărească între straturi. Treceți cu marginea plată a unui cuțit peste ciocolată pentru a avea o margine curată de fiecare dată când adăugați un strat de ciocolată. Acest lucru este important pentru ca cele două părți ale oului să se lipească uniform. Se lasă să se răcească într-o cămară sau într-un loc răcoros până când se întărește.
Desfaceți cu grijă jumătățile de ou și așezați-le pe o suprafață curată, având grijă să nu mânuiți prea mult ciocolata, deoarece va începe să se topească de la căldura mâinilor.
Pentru a lipi cele două margini ale unui ou, încălziți o tavă de copt și apoi puneți marginile celor două jumătăți pe ea timp de câteva secunde, apoi presaţi ușor marginile împreună.
Dacă doriţi, înainte să le lipiţi împreună, umpleţi una dintre jumătăţi cu bomboane sau chiar cu surprize dacă doriţi să faceţi o bucurie neaşteptată pentru cei dragi.
Pentru a decora ouăle, așezați un ou într-un pahar sau o cană mică și folosiți-l ca suport în timp ce desenaţi cu glazură modelul dorit pe ou. Puteți înveli ouăle în folie de plastic și le puteți eticheta sau le puteți pune într-un coș și le puteți oferi invitaților.
Sfat
Depozitați oul de Paște din ciocolată! Chiar dacă ați făcut un strat frumos și gros de ciocolată, acesta este totuși delicat și fragil. Păstrați-l într-un loc răcoros și uscat timp de până la o lună.
Dacă nu aveţi formă de ou, puteţi improviza cu forme de plastic de la cele din magazin, ori cu linguri adânci sau polonice.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News