Din 16 octombrie, restaurantul „Napoleon oferă, ca în fiecare toamnă, „carne de gâsca prăjită suculentă” Experiența gustativă și condițiile de păstrare justifică prețul ridicat. Pe Internet, însă, oferta este privită critic.
„Pe lângă carnea de gâsca prăjită și suculentă servită cu varză roșie și cu pireu de cartofi, există supă de gâscă, dar și o supă cremă de dovleac de toamnă”, își face reclamă restaurantul vienez pe rețelele de socializare.
Dacă sunt interesați, oaspeții pot încerca gâsca timp de aproape o lună. Pot alege între o gâscă mai ieftină îngrășată cu ovăz din Polonia, dar și o gâscă mai scumpă, locală, de la o fermă din Austria Superioară.
Apropo, există un motiv pentru care gâștele sunt oferite toamna și anume sărbătoarea Sfântului Martin de pe 11 noiembrie.
Cu toate acestea, prețul îi face pe oameni să se ridice de la masă. În timp ce un sfert de gâscă din Polonia este oferit cu 33,50 de euro, un sfert de gâscă din Austria costă 46,50 de euro.
Internauții au reacționat cu indignare la prețuri. „Cu siguranță există și altele mai bune la prețuri mai mici Evitați astfel de locui”, a comentat un client al restaurantului vienez.
Un alt utilizator este revoltat și chiar calculează prețul pentru o gâscă oferit de o fermă. „În medie, o gâscă cântărește 3,5-6 kg, ceea ce înseamnă aproximativ 94,50 euro. Și plătești 50 de euro pentru o bucățică”, critică el în comentarii.
O altă doamnă îi acuză pe patronii restaurantului. „Obișnuiam să prăjesc o gâscă întreagă și asta sigur nu m-a costat 50 de euro, nici măcar cu salata!”
În Germania și Austria, mâncărurile de gâscă sunt servite în principal de Sf. Martin și de Crăciun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News