Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O tânără româncă povestește adevărul dureros din America: „Încerc să văd partea plină a paharului”
WhatsApp
O tânără româncă, aflată în America de aproape o săptămână prin programul Work and Travel, a decis să împărtășească sincer experiențele sale printr-un videoclip pe TikTok, dezvăluind atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative ale aventurii sale.
O tânără româncă povestește adevărul dureros din America: „Încerc să văd partea plină a paharului” / Foto: TikTok

„Mi-am propus dacă tot voi face aceste TikTok-uri despre America să nu arăt doar partea roz a situației și să fiu cât pot de sinceră. Vreau să vă spun care este părerea mea până acum despre America, despre job, despre cum este să vii aici să stai cu 7-8 oameni străini și mai ales să nu fie nici aceeași naționalitate ca tine.”, spune fata.

În primele zile în Statele Unite, tânăra a început să lucreze ca menajeră într-un hotel, o experiență pe care o descrie drept dezamăgitoare și epuizantă.

„Eu lucrez ca menajeră într-un hotel și urăsc jobul. Am două zile de când muncesc, însă dacă aș fi știut ce găsesc aici, cel puțin în cazul meu, pentru că nu este un hotel de lux, deci și oamenii care vin aici sunt într-un anumit fel și vă dați seama este foarte mult de muncă, foarte multă mizerie și foarte obositor.

Dacă aș fi știut nu aș mai fi ales locul acesta. În mod normal ar fi trebuit să primim și bacșiș, însă am aflat că șefa ia acești bani înainte să ne apucăm noi să facem curățenie în camere. Cam asta e situația mea. Încerc să văd partea plină a paharului”, continuă românca.

 

„Agenția mi-a spus că voi sta cu românce, dar am ajuns cu străine”

 

O altă dezamăgire pentru româncă a fost momentul când a ajuns în America și a aflat că nu va sta cu alte fete românce așa cum i s-a transmis, fapt care a neliniștit-o la început. Cu toate acestea, experiența de a locui cu alte șapte fete de diferite naționalități s-a dovedit a fi o surpriză plăcută.

„Stau în casă cu încă 7 fete, toate de altă naționalitate și chiar am avut noroc pentru că sunt super drăguțe, educate și cu bun simț. Suntem foarte apropiate una de alta deja, deși ne-am cunoscut acum 5 zile. Stăm seara și vorbim, râdem și ne învățăm limba reciproc.

Nu regret că am ajuns să stau cu ele, deși inițial trebuia să stau cu 7 fete românce. Abia când am ajuns aici am aflat că de fapt nu erau românce și m-am speriat destul de tare. M-am și supărat pe agenție că mi-a zis că voi fi cu românce, însă aparent este spre binele meu, pentru că am cunoscut oameni superbi de alte naționalități, le cunosc cultura și e super. Cred că acesta este și rostul programului de Work and Travel, nu doar să faci bani și să călătorești, ci și să te dezvolți ca om și să îți faci prieteni din toate colțurile lumii.”, mai povestește ea.

 

„Românii oricum sunt peste tot și totul va fi bine”

 

În ciuda dificultăților întâmpinate la job, tânăra româncă încearcă să rămână pozitivă și să se bucure de experiența sa.

„America este frumoasă, oamenii de aici sunt extrem de prietenoși, dar extrem de superficiali. De asemenea, mâncarea n-are niciun gust. În prima zi am fost destul de supărată și îmi era frică de necunoscut, dar acum sunt mult mai bine și încerc să experiență la maxim.

Chiar dacă nu îmi place jobul, încerc să văd partea plină a paharului și să mă bucur de ce este în jurul meu, de oceanul Atlantic și să îmi fac prieteni.

Dacă și tu ești singur în America și te simți nașpa, încearcă să te liniștești și să îți cauți prieteni, fie ei străini sau români, pentru că românii oricum sunt peste tot și totul va fi bine.”, încheie românca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel