Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă și-a convins partenerul italian de 73 de ani să facă trafic de droguri. Polițiștii au intrat peste ei
WhatsApp
Poliția italiană a descoperit o rețea de trafic de droguri condusă de un cuplu surprinzător. O româncă de 43 de ani și partenerul ei italian, în vârstă de 73 de ani, au fost arestați după ce polițiștii și unitățile canine au făcut o descindere la locuința lor din Catania.

Într-un cartier liniștit din Catania, via Capo Passero, polițiștii italieni au realizat o captură impresionantă într-un caz de trafic de droguri ce implică un cuplu aparent inofensiv. Femeia, o româncă în vârstă de 43 de ani, și partenerul ei italian, de 73 de ani, au fost arestați. 

Operațiunea a fost coordonată de echipe speciale de poliție, sprijinite de unități canine, care au avut un rol esențial în descoperirea locuinței în care cei doi își desfășurau activitatea ilegală. Câinele Maui, antrenat pentru detectarea drogurilor, a condus polițiștii direct către apartamentul acestora, după ce a urcat câteva etaje și s-a oprit în fața ușii unde se ascundeau substanțele interzise.

Când polițiștii au încercat să intre pentru a efectua o percheziție detaliată, cuplul a refuzat să deschidă ușa. În ciuda încercărilor de a-și ascunde activitățile, autoritățile au reușit să pătrundă în locuință și au descoperit un adevărat arsenal. În interior au fost găsite 1,6 kilograme de cocaină și 1,3 kilograme de marijuana, împreună cu două pistoale, 500 de cartușe de muniție de diferite calibre și o vestă antiglonț. De asemenea, au fost confiscate sute de pungi de plastic utilizate pentru ambalarea dozelor de droguri și cântare de mare precizie, folosite pentru porționarea acestora.

Bătrânul de 73 de ani, rol foarte important în operațiune

 

Anchetatorii au ajuns la concluzia că bătrânul de 73 de ani nu era doar un simplu complice, ci juca un rol activ în operațiune. El avea în posesie un radio bidirecțional, folosit pentru a supraveghea zona și a avertiza în cazul apariției forțelor de ordine. Se pare că acesta se ocupa și de monitorizarea activităților în jurul locuinței, având grijă să informeze complicii în cazul unui pericol iminent. Însă, toate aceste precauții nu au fost suficiente pentru a evita descoperirea de către poliție.

Polițiștii criminaliști au continuat investigațiile asupra armelor și au catalogat sutele de muniții confiscate. Totul a indicat faptul că cei doi erau parte dintr-o rețea bine organizată de trafic de droguri, iar capturile făcute în urma acestei acțiuni au fost semnificative.

Procuratura din Catania a dispus arestarea preventivă a celor două persoane, care acum se confruntă cu acuzații grave de trafic de droguri și posesie ilegală de arme. Comunitatea locală este în stare de șoc, mai ales că bărbatul de 73 de ani era considerat o prezență discretă în zonă, iar nimeni nu bănuia că acesta ar fi implicat într-o astfel de activitate periculoasă. Ancheta continuă, autoritățile încercând să identifice și alți membri ai rețelei, precum și să stabilească amploarea exactă a operațiunii de trafic de droguri și armament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel