Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă povestește despre viața în America: „Apreciez de 100 de ori mai mult România, de când m-am mutat în SUA”
WhatsApp
Mutată recent în Statele Unite, o tânără româncă a devenit virală pe TikTok după ce a împărtășit experiențele și comparațiile sale între viața din România și cea din America. 
O româncă povestește despre viața în America: „Apreciez de 100 de ori mai mult România, de când m-am mutat în SUA” / Foto: TikTok

Fiind căsătorită de aproximativ opt luni cu un american autentic, ea a dorit să evidențieze diferențele semnificative pe care le-a observat, în special în ceea ce privește alimentația și alte aspecte importante ale vieții de zi cu zi.

„Sunt căsătorită în America de aproximativ 8 luni cu un american autentic și aș vrea să împărtășesc câteva lucruri pentru care susțin că România încă este foarte bine din punct de vedere alimentar și din punct de vedere al multor alte lucruri. 

În primul rând alimentația: să știți că în România încă mai găsești etichete curate cu ingrediente care nu sunt dăunătoare corpului. În schimb, produsele americane sunt groaznice. De exemplu pâinea are 20-30 de ingrediente. Am avut o pâine care a stat o lună și nu s-a stricat, încă era moale și părea proaspătă.

Urmează dulciurile și nu doar ele, în general se îndulcesc în America cu ceva numit Consilub, care este un zahar fals și este extrem de dăunător pentru organism. Toate sunt foarte dulci. Chiar și dacă îmi iau o cafea sau un ceai, trebuie să menționez să nu pună zahăr, sau să pună mai puțin, pentru că gustul lor este făcut pentru a fi foarte dulce. De câte ori cumpăr ceva este prea dulce. Când mai fac câte o prăjitură românească cum ar fi checul, pentru ei nu este dulce. Au impresia că nu pun destul zahăr.”, spune ea.

 

Alte două aspecte importante pentru româncă sunt educația și religia

 

„De asemenea, aici soțul meu ține foarte mult să avem home schooling. Mulți dintre copiii americani creștini fac școală acasă pentru că nu vor să-și dea copiii la școlile publice. În România până și fast food-ul sau locurile precum McDonald’s sunt mult mai curate. În America, igiena e praf. Am văzut foarte multe restaurante de tip fast food în care este o mizerie oribilă. Nici măcar nu mai sunt atrasă de genul acesta de mâncare tocmai din cauza igienei. 

Din punct de vedere al bisericii, care pentru mine personal înseamnă foarte mult, cred că avem cele mai bune biserici în România. La biserica baptistă aici, sau la penticostali ei fac botezul de mai multe ori, și la bebeluși și la adulți.”, mai adaugă aceasta.

Cu toate acestea, ea observă o schimbare în rândul americanilor. „Americanii încearcă ușor să se lase de aceste obiceiuri. Vor să își cultive propria hrană, pentru că văd și ei că alimentația din America este praf. Noi avem prieteni de familie care au vacă, au grădină, evită cât se poate să cumpere din magazin”, spune ea.

În încheiere, tânăra româncă mărturisește că mutarea în America a făcut-o să aprecieze de 100 de ori mai mult România. Postările sale pe TikTok au atras atenția multor oameni, stârnind discuții aprinse despre diferențele culturale și calitatea vieții pe cele două continente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel