Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O mama româncă, obligată să achite daune morale pentru o postare pe Facebook la adresa unui medic pediatru
WhatsApp
O femeie, care s-a plâns pe un grup de mame, de comportamentul unui medic pediatru, a fost obligată de judecători să-i achite acesteia daune morale
Medicul care spunea că pentru 200 de lei nici nu urcă în sala de operație, condamnat cu suspendare

Femeia din județul Constanța a scris pe un grup de socializare un mesaj critic la adresa medicului pediatru, spunând că acesta refuză să consulte copii cu febra 39,5, deaorece "este obosită" pentru că "a mai văzut 10 copii înainte", relatează Realitatea PLUS.

Medicul vizat de comentariul femeii a dat-o în judecată pe aceasta și a cerut daune morale, susținând, printre altele, că aspectele menționate în cadrul postării respective "nu sunt corespunzătoare realității faptice, parata urmărind inducerea în eroare, cu buna știință, a opiniei publice cu privire la modalitatea în care reclamanta înțelege să-și exercite atribuțiile profesionale, în scopul vădit de a-i crea acesteia o imagine negativa în mediul în care își desfășoară activitatea, dar și în comunitatea locala".

Mai mult decât atât, medicul a precizat că "a fost afectată emoțional de acest articol" și că a fost nevoită să consulte un psiholog, temându-se de felul în care vă fi percepută imaginea sa printre cei apropiați, dar și de opinia publică. Judecătorii au obligat-o pe mămică să îi achite doctoriței daune morale în valoare de 3.000 de lei. Aceștia au considerat postarea o jignire la adresa persoanei, dar și profesiei, susținând, totodată, că aceasta i-ar fi afectat imaginea medicului. Decizia a fost luată la finalul anului trecut. Acum, singura modalitate de a o contesta este de a intenta recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel