Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O grupare de români, care a pretins că sunt brokeri imobiliari, a înselat mai multe persoane cu peste 500.000 de euro
WhatsApp
O româncă a fost acuzată de Parchetul districtului IX din Budapesta de trei capete de acuzare pentru conspirație și fraudă cu prejudiciu deosebit de mare.

Potrivit acuzării, femeia și complicii săi au pretins că sunt brokeri imobiliari și au obținut apoi, prin înșelăciune, comisioane de intermediere substanțiale pentru proprietăți de mare valoare. Potrivit Procuraturii Generale din Budapesta, prejudiciul se ridică la aproximativ 200 de milioane de forinți, adică peste jumătate de milion de euro, scrie presa din Ungaria.

Femeia și complicii ei, încă necunoscuți, au convenit să comită frauda în urmă cu doi ani. Metoda lor consta în a se da drept reprezentanți ai unor firme străine de brokeraj imobiliar și contactau victimele care făceau publicitate pe internet la proprietăți de mare valoare.

I-au contactat telefonic, apoi le-au câștigat încrederea și le-au făcut o ofertă de cumpărare. Aceștia au cerut informații, planuri și fotografii ale proprietăților și au aranjat, de asemenea, să se întâlnească personal cu victimele la Roma pentru a discuta detaliile vânzării.

 

Geanta cu buzunar secret

 

Escrocii condiționau încheierea contractului de vânzare de plata prealabilă a unui comision de 200.000 de euro în numerar. La întâlnirile pentru plata comisionului a participat inculpata, care, după ce număra banii, îi punea într-un plic, care a era apoi sigilat și semnat de părți.

Femeia distragea apoi atenția victimelor și înlocuia plicul cu un alt plic cu același aspect, dar care conținea bucăți de hârtie sau bancnote fără valoare. Pentru a face acest lucru, ea a folosit o geantă cu un buzunar secret cu închidere magnetică.  Apoi spunea că a făcut o greșeală returna victimelor plicul deja schimbat din geantă și părăsea locul faptei cu plicul plin de bani.

Există trei victime în acest caz. Într-unul dintre cazuri, reprezentantul legal al persoanei înșelate a devenit suspicios și a rugat-o pe femeie să îl lase să se uite în geanta ei, dar nu a putut vedea nimic din cauza buzunarului secret.

 

Prinsă de un păgubit atent

 

Cea de-a treia fraudă a avut loc într-o firmă de avocatură din districtul XVIII în decembrie anul trecut. Acolo, victima a observat la timp că plicul lăsat acolo nu era cel în care fuseseră puși cei 200.000 de euro, așa că a urmărit-o și a reținut-o până la sosirea poliției, după ce ea s-a urcat într-un taxi. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat.

Acuzarea a cerut ca românca să execute o pedeapsă cu închisoarea și să fie expulzată din Ungaria. În imagini se vede cum avocatul sosește, este escortat până la biroul avocatului și apoi își ia rămas bun, unde avocatul este deja suspicios, dar nu vede banii din buzunarul secret din geantă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel