"În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că femeia, de 52 de ani, care votase la această secţie (secţia nr. 38 n.r.), deşi avea domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi-a pierdut cetăţenia româna încă din anul 1999. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fără cetăţenie română nu au drept de vot în cadrul alegerilor naţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Eduard Văduva.
Reprezentantul IPJ Vâlcea a precizat, de asemenea, că poliţiştii au sancţionat cu o amendă de 4.500 de lei şi un membru al unui partid politic pentru că a continuat propaganda electorală, după ce a lăsat în ziua scrutinului într-un magazin din comuna Valea Mare pliante cu un candidat la alegerile prezidenţiale.
"Sesizarea viza distribuirea unor pliante cu caracter electoral la un magazin din localitate. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un membru al unui partid a lăsat vânzătoarei magazinului respectivele pliante, cu instrucţiunea de a le înmâna cumpărătorilor. În conţinutul materialelor distribuite figura un candidat la alegerile prezidenţiale", a menţionat reprezentantul IPJ Vâlcea.
De la începutul procesului de votare, în judeţul Vâlcea au fost înregistrate şi confirmate trei incidente electorale.
Poliţiştii din Ialomiţa au întocmit, duminică, două dosare penale pentru falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa.
Conform sursei citate, de la începerea votării, la nivelul acestui judeţ au fost sesizate nouă posibile incidente, dintre care opt sunt confirmate şi unul neconfirmat.
Astfel, legiuitorii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.500 lei în cazul unui alegător care şi-ar fi filmat buletinul de vot în timp ce se afla în cabina de votare.
În ceea ce priveşte cazul celor şase preşedinţi ai unor secţii de votare care au completat deja procesele verbale care se întocmesc la finalul alegerilor, cu datele de identificare ale membrilor comisiilor şi formaţiunea politică din care fac parte, au fost întocmit două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.
"Pentru celelalte patru cazuri, au fost înaintate documentele constatatoare către Biroul Electoral Judeţean în vederea luării măsurilor legale ce se impun", mai arată sursa citată.
Poliţiştii timişeni au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce un bărbat de 60 de ani (fost cadru militar) ar fi pătruns într-o clădire din Giroc, unde sunt amplasate secţii de votare, având asupra sa o armă deţinută legal, arată, duminică, o informare de presă a Centrului de comunicare al Poliţiei Timiş.
Bărbatul respectiv avea intenţia de a vota, menţionează sursa citată.
Totodată, conform informării Poliţiei Timiş, s-a întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot şi după ce la Spitalul din Făget s-a solicitat urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul la vot două persoane, una fiind un bărbat în vârstă de 74 de ani cu o stare de sănătate precară, iar soţia lui, de 68 de ani, ar fi votat şi în locul acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News