Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O companie germană vrea să trimită în Ucraina zeci de tancuri
WhatsApp
Compania germană Rheinmetall plănuiește să trimită 50 de tancuri în Ucraina. Este vorba despre vehicule folosite, anunță BBC.
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Producătorul german de echipamente de apărare Rheinmetall se pregătește să livreze Ucrainei 50 de tancuri de luptă Leopard 1 folosite, potrivit ziarului Handelsblatt.

Directorul general Armin Papperger a declarat că primele tancuri ar putea fi livrate în șase săptămâni, urmând ca în următoarele trei luni să fie livrate mai multe tancuri prin intermediul unei filiale din Italia, în cazul în care demersul va fi aprobat de guvernul german.

Leopard 1, care a intrat în serviciu pentru prima dată în 1965, este predecesorul Leopard 2, care este în prezent în dotarea forțelor armate germane.

Tancurile au fost returnate companiei de către țările care le folosesc pentru modernizări.

Papperger spune că el crede că soldații ucraineni ar putea fi instruiți să folosească tancurile în doar câteva zile, dacă au pregătire militară anterioară.

Lavrov: Armata rusă nu va mai suspenda deloc operaţiunile în Ucraina până nu se ajunge la un acord

 

Armata rusă nu va suspenda operaţiunile combatante în Ucraina pe durata noii sesiuni de negocieri cu reprezentanţii Kievului, a afirmat luni ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, argumentând că forţele militare ucrainene oricum nu opreau atacurile.

Serghei Lavrov a afirmat că, în prima rundă a negocierilor, preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea confruntărilor militare, dar a explicat că, între timp, poziţia Moscovei s-a modificat.

"După ce am devenit convinşi că ucrainenii nu plănuiesc să adopte acţiuni reciproce, a fost luată decizia ca, în următoarea rundă de negocieri nu va mai exista nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final", a declarat Serghei Lavrov, citat de Sky News.

Ucraina şi Rusia au organizat numeroase sesiuni de negocieri de la începerea conflictului militar, pe 24 februarie, dar deocamdată nu există niciun armistiţiu general şi niciun acord de pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel