Femeia în vârstă de 36 de ani a fost depistată de două ori de către polițiștii români conducând cu același permis fals - prima dată în iulie 2019 și apoi în decembrie 2020. Ancheta a scos la iveală o poveste uluitoare. În 2011, când lucra în Italia ca menajeră, familia pentru care presta servicii i-a cerut să depună documentația necesară pentru obținerea unui permis de conducere italian.
Chiar dacă a urmat cursurile unei școli de șoferi, femeia nu a susținut examenul practic, primind surprinzător permisul "într-un plic alb" în ziua ei de naștere. Aceasta a utilizat documentul fals în Italia, reușind să evite suspiciuni, inclusiv atunci când a fost oprită de către carabinieri. Problemele au apărut în ianuarie 2021, când femeia a încercat să schimbe permisul italian cu unul românesc la Serviciul Permise și Înmatriculări.
Verificările efectuate de polițiști au arătat că permisul nu figura în baza de date a autorităților italiene, declanșând astfel deschiderea unui dosar penal pentru uz de fals și conducere fără permis.
În fața anchetatorilor români, femeia a susținut că nu avea cunoștință despre falsificarea permisului și că angajatorii săi din Italia aveau relații cu diverse persoane influente, inclusiv foști polițiști și deputați. Judecătoria din Piatra-Neamț a subliniat în sentința sa pericolul public reprezentat de folosirea unui permis falsificat, evidențiind faptul că aptitudinile de conducere ale inculpatei nu au fost verificate de autorități, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.
Cu toate acestea, s-a luat în considerare și situația personală a femeii, aceasta fiind mamă a unui copil de 6 ani și 10 luni și fără antecedente penale. Sentința nu este definitivă, lăsând deschisă posibilitatea unor eventuale apeluri sau contestări. Cazul subliniază importanța rigurozității în procesul de obținere și verificare a documentelor oficiale, subliniind consecințele grave ale folosirii permiselor false în detrimentul siguranței publice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News