Nu mai arunca coaja de portocală, mandarină, lămâie sau clementină.
Poți să le găsești o mulțime de întrebuințări în bucătărie și nu numai, pe lângă beneficiile oferite sănătății: pierderea în greutate, stimularea metabolismului, eliminarea grăsimii corporale, energie.
Te-ar putea interesa și: Amestecați un cartof ras cu puțină miere: Secretul prospețimii tenului a milioane de femei, pe care industria frumuseții îl vrea îngropat
Iată cum poți folosi coaja de portocală în moduri originale.
Cojile de portocale au fost folosite în acest mode de secole. Poți umple cu un parfum plăcut un spațiu mic și au și efect anti-molii. Ele sunt de asemenea foarte ușor de folosit punând un pumn de cuișoare într-o jumătate de portocală. Odată ce ați făcut acest lucru, se atârnă într-o punguță în dulap. Acest lucru va preveni mirosul neplăcut dintr-un anumit spațiu astfel încât să rămână un aer proaspăt mai mult timp. Poți pune cojile de portocale uscate în boluri în mai multe zone ale casei sau pe calorifer, pe sobă sau pe șemineu.
Coaja de portocală conține uleiuri inflamabile, iar acestea întrețin arderea. Coaja de portocală sau lămâie uscată sunt opțiuni bune pentru a aprinde o hârtie sau chiar să o înlocuiască. Miroase bine și produce mai puțin compus chimic.
Cojile de portocale uscate pot fi folosite pe post de decorațiuni de iarnă. Astfel, poţi opta pe lângă globuri, beteală sau figurine în miniatură și pentru un decor realizat din coji de portocale. Cojile de portocală confiate pot fi folosite la decorarea sticlelor de băuturi sau a carafelor, iar o feliuţă de portocală pusă la uscat alături de o panglică colorată poate decora cu succes sticlele. Cojile uscate de portocală pot decora și ghivecele de flori.
Cojile de portocale sau de alte citrice se pot usca pentru a face ceai din ele. În plus, acestea dau o aromă deosebită ceaiului negru. Cei mai pricepuți în bucătărie, pot adăuga cojile de citrice și în câteva feluri de mâncare cu carne, mai ales în cele cu carne de pui. Totodată, puteți folosi coji de citrice pentru infuzarea tăriilor.
Vezi și: Nu mai arunca apa de la paste. 7 secrete ale bucătarilor pe care nu ți le spune nimeni
Dacă ai furnici în grădină sau în acasă le poți alunga cu ajutorul cojilor de portocale. Nu le poți folosi așa, pur și simplu, ci trebuie să depui puțin efort: fă un piure din coji de portocale și un pahar de apă caldă, apoi toarnă încet soluția în mușuroaiele de furnici. Repetă procesul dacă se mai întorc. Poți pune coaja de portocală în zonele din casă unde apar insectele.
Din coaja de la o portocală, poți face un alimentator pentru păsări. Pentru a realiza un alimentator este necesară o coajă de portocală groasă, un cuțit, semințe pentru păsări, o lingură pentru a scobi în interiorul cojii, ac și ață pentru a străpunge coaja de portocală. După ce au mâncat toate semințele, poate fi reîncărcată de mai multe ori.
După ce le speli, pe tacâmurile din inox și obiectele sanitare cromate rămân pete inestetice de apă. Nu mai arunca coaja de portocală și folosește-o cu succes pentru curățarea tacâmurilor sau obiectelor sanitare. Timp de două săptămâni, înmoaie coaja unui fruct citric în oțet și apă și vei obține o soluție de curățat excelentă. Acest amestec nu doar că va înlătura cu ușurință orice pată, ci va lăsa în urmă și un miros încântător.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News