Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Norvegia. Victimele atacului de săptămâna trecută, ucise cu o armă albă. Atacatorul nu ar fi islamist
WhatsApp
Cele cinci victime ale atacului de săptămâna trecută din Norvegia au fost ucise cu o armă albă de suspectul care ar fi pierdut sau ar fi ascuns arcul şi săgeţile în cursul incidentului, a anunţat poliţia norvegiană.

Victimele ar fi fost ucise cu o armă albă, care, potrivit autorităților, ar fi fost ascunsă sau pierdută în timpul atacului de către suspect. "Într-un anumit moment, el se debarasează sau îşi pierde arcul şi săgeţile", a afirmat inspectorul Per Thomas Omholt, în timp ce prezenta, într-o conferință de presă, modul în care s-a desfăşurat atacul. "La Hyttegata el a ucis cinci persoane cu o armă albă, atât în locuri private, cât şi în spaţiul public", a mai precizat poliţistul.

Victimele au fost ucise la întâmplare 

Autoritățile au crezut că suspectul Espen Andersen Braathen era înarmat cu un arc şi cu săgeţi precum şi cu alte două arme, însă până acum, polițiștii nu au precizat exact despre ce arme ar fi vorba. Anchetatorii au invocat motive legate de anchetă, însă au stabilit că "totul indică faptul că aceste victime au fost ucise la întâmplare", a afirmat inspectorul Per Thomas Omholt. Potrivit poliţiei, peste zece persoane au fost atacate în acest mod de către suspect, dar niciuna nu a fost ucisă cu această armă.

Atacatorul nu ar fi islamist 

Suspectat de radicalizare islamistă, Espen Andersen Braathen, un danez de 37 de ani, a recunoscut că a ucis cinci persoane şi a rănit alte trei în acest atac care s-a produs la Kongsberg, oraş din sud-estul țării. "În ceea ce priveşte motivul, o maladie rămâne principala ipoteză. În ceea ce priveşte convertirea la islam, această ipoteză este slăbită", a adăugat Per Thomas Omholt, citat de Agerpres.

Plasat în detenţie provizorie, suspectul, care a fost deja interogat, nu mai poate fi audiat în prezent. În paralel, o evaluare psihiatrică este în desfășurare pentru a clarifica dacă atacatorul poate fi tras sau nu la răspundere pentru fapta comisă.

Sâmbătă, poliţia a stabilit care au fost cele cinci victime ale atacului produs de danez, între acestea se numără patru femei şi un bărbat, toate fiind de origine daneză. Este vorba despre Andrea Meyer (52 de ani), Hanne Merethe Englund (56 de ani), Liv Berit Borge (75 de ani), Gunnar Erling Sauve (75 de ani) şi Gun Marith Madsen (78 de ani).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel