“Relația cu Divinitatea n-a fost doar pe câmpul de luptă. Relația cu Divinitatea o avem fiecare dintre noi din momentul în care începem să înțelegem ce înseamnă divinitatea. Când ne învață părinții sau bunicii prima rugăciune. Și atunci relația cu divinitatea se trăiește, se simte.
În ambele baze, în Kandahar (Afganistan) și în Irak, împreună cu camarazii mei am construit câte o capelă militară unde preotul slujea în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare religioasă. Nu conta că sunt doi sau trei la slujbă sau eram cu capela plină în funcție de cum se desfășurau misiunile. Dar se slujea. Această legătură cu divinitatea se trăiește de către fiecare dintre noi și teama aceasta de a nu muri împărtășit“, a dezvăluit Nicolae Ciucă.
Președintele Senatului României și-a mai amintit de bunică sa care l-a educat șu crescut. “De aici nimeni nu a plecat viu. În tradiția noastră, în credința și conștiința noastră, ultimul lucru pe care trebuie să-l facă un om este să se împărtășească. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai des posibil, că nu știm niciodată ce poate să se întâmpla.
Sunt chestiuni de natură personală, pe care le-am dobândit de mic, de la țară. Bunica mea era foarte credincioasă și așa ne-a crescut și educat“, a mai spus Nicolae Ciucă.
Urmărește interviul integral:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News