Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Navă cu 22 de marinari români la bord, reţinută în Franţa
WhatsApp
22 de marinari români sunt blocaţi pe o navă reţinută într-un port francez.

Nava St Elias sub pavilion Panama a fost retinută în portul Lorient din Franța pe motiv că la bord sunt incălcate condițiile convenției MLC 2006. La bord sunt 22 de navigatori români care au reclamat mai multe luni de neplată și lipsa condițiilor de muncă și viată la bord, anuntă Sindicatul Liber al Navigatorilor printr-un comunicat de presă.

"ITF Franța colaborează cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și ITF România pentru rezolvarea tuturor problemelor de neplată a navigatorilor, în măsură în care aceștia pun la dispoziție documentele necesare care să ateste sumele de bani care sunt de primit. De reținut este că la această navă, navigatorii de la bord au înlocuit alți navigatori care au fost debarcați fără plata salariilor la zi. Sindicatul Liber al Navigatorilor atrage atenția personalului navigant român că ar trebui evitate navele cu probleme de neplată.

În caz de neplată a salariilor pentru o perioadă care depășește două luni, navigatorii trebuie să se adreseze organizațiilor din care fac parte sau să facă plângere la administrația pavilionului navei și clubul de asigurare al navei, în conformitate cu prevederile convenției MLC 2006", se mai arată în comunicatul de presă. Asigurarea acoperă maxim patru luni salariu neplătit și costul cu repatrierea navigatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel