Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Muncitorii în construcții din Italia, în pericol, după ce Guvernul Meloni a redus Superbonusul cu 70 la sută: '40.000 de șantiere riscă să fie abandonate'
WhatsApp
Asociația Națională a Constructorilor a intervenit în Parlament, în Comisia de Finanțe a Camerei Deputaților, unde a fost audiată pe tema decretului Superbonus, care urmează să fie redus cu 70%. Norma prevăzută de guvernul Meloni nu va rezolva problema celor 40.000 de șantiere încă deschise.
Criza bagă companiile de construcții din Germania în insolvență, sute de locuri de muncă în pericol. Sursa - Pexels

Decretul Superbonus al guvernului Meloni se dovedește a fi insuficient pentru a rezolva problemele asociate încetării stimulentului de 110% pentru construcții, conform Asociației Naționale a Antreprenorilor de Construcții (Ance). În fața Comisiei de Finanțe de la Montecitorio, președintele Ance, Federica Brancaccio, a evidențiat limitele de eficacitate ale decretului, afirmând că acesta nu aduce soluții semnificative pentru familiile și întreprinderile afectate. Propunerea Ance constă în prelungirea posibilității de deducere a cheltuielilor până la 29 februarie 2024, permițând astfel continuarea reducerii de 110% pentru costurile efectuate înainte de acea dată.

Guvernul Meloni a decis eliminarea completă a posibilității de utilizare a reducerii de 110% pentru cheltuielile efectuate în 2024, odată cu reducerea bonusului la 70%. Totuși, cei care decid să își încheie activitatea nu sunt obligați să restituie creditele obținute anterior. Această concesie are drept scop prevenirea litigiilor dintre companii și clienți. Ance susține că decretul actual riscă să conducă la abandonarea șantierelor și la finalizarea lucrărilor neterminate, generând "doar schelete urbane cu șantiere oprite și instanțe înfundate", potrivit FanPage.

Constructorii propun două soluții pentru ameliorarea situației: o prelungire reală până la 29 februarie 2024 sau un Stimulent Arhitectural Local (Sal) extraordinar la aceeași dată. Ambele propuneri vizează să permită beneficiarilor să continue să beneficieze de reducerea de 110% sau 90%, încercând să finalizeze șantierele cu un grad înalt de progres și să salveze aproximativ 25.000 de șantiere și peste 220.000 de familii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel