Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moldovenii, descrişi ca fiind „cele mai exotice persoane”. Mesajul controversat al unei companii din Germania, afișat în Timișoara
WhatsApp
Un panou publicitar afișat în Piața 700 din Timișoara a stârnit numeroase controverse după ce i-a numit pe moldoveni ”persoane exotice”. ”Diversitatea înseamnă să lucrăm cu cele mai exotice persoane. Moldovenii, de exemplu”, susține capul de afiș. Este vorba despre o companie care are birouri și în orașul Bega.
Moldovenii, descrişi ca fiind  cele mai exotice persoane. Mesaj publicitar controversat în Timișoara

Mai multe billboard-uri publicitare ce promovează o companie din Germania au fost afișate pe străzile din România. Prin intermediul bannerelor, cetățenii din regiunea Moldovei sunt numiți „exotici”. Astfel, compania care urmărește să recruteze din țara noastră este gata să-i primească în echipă pe români, în numele deschiderii către „diversitate”, potrivit Tion.ro.

Inițial, reprezentanții companiei au încercat să liniștească apele, susținând că reclama face parte dintr-o serie, toate fiind bazate pe diversitate. ”Reclama asta face parte dintr-o serie de 7 variante diferite, care se bazează mult pe ideea de diversitate. În varianta originală veți regăsi “bavarians”, în cea postată în Timișoara am ales moldovenii, în cea din Iași oltenii/ardelenii, în cea din Sibiu bănățenii”, a transmis Alina Bratu, managerul de comunicare și branding al companiei.

Ulterior, managerul de comunicare a anunțat că reclama urmează să fie dată jos. ”Nu a fost intenția noastră să insultăm oricare naționalitate sau cultură. Scopul reclamei a fost să arătăm că diversitatea este importantă pentru noi, iar compania noastră este formată dintr-o echipă globală. Regretăm dacă a fost provocat vreun rău. Afișul va fi dat jos în următoarele zile”, a postat Alina Bratu pe Reddit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel