Principala nemulțumire a magitraților este că proiectul nu prevede abrogarea tuturor punctelor propuse.
"Cu unanimitate, in Comisia 1, s-a hotarat vot negativ cu privire la modificarea OUG 7, avand in vedere ca in propunerile din ultima ordonanta nu s-a tinut seama de propunerile CSM concretizate intr-un mandat dat presedintelui CSM in sensul abrogarii textelor", a spus judecătoarea CSM Mariana Ghena.
Întrebat dacă compromisurile din noua ordonanţă nu au fost suficiente, Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că:
"Aici nu ar trebui să discutăm despre compromisuri, ci despre abrogarea integrală a unei ordonanţe vătămătoare pentru justiţia română, precum şi despre asumarea răspunderii în legătură cu o conduită care în niciun caz nu poate fi caracterizată ca fiind de cooperare loială cu instituţiile justiţiei. Din păcate. Am auzit de atâtea ori în spaţiul public discutându-se despre cooperarea loială a instituţiilor statlui român conform exigenţelor Constituţiei României. Din păcate, este o distanţă mare de la discuţie la practică", a precizat Augustin lazăr la ieşirea din sediul CSM.
Amintim că ministrul Justiției Tudorel Toader a propus modificarea unor texte contestate de magistrați, însă una dintre solicitarile importante se referă la activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, considerată de un instrument de presiune.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News