Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miting diaspora. Președintele Asociației Românilor din Italia: Asta era tema pe care voiam să o propunem
WhatsApp
Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, prezent miercuri seară, la TVR1, a discutat despre mitingul de pe 10 august.  
Miting diaspora. Președintele Asociației Românilor din Italia: Asta era tema pe care voiam să o propunem

„Ideea unui miting are rădăcini vechi. Noi ne doream, am discutat și anul trecut să organizăm, cu ocazia Centenarului, un miting la București, cu o prezență în forță. Dar un miting prin care să tragem un semnal de reunire a disporei cu țara, să venim cu câteva revendicări, chestiuni importante, vitale pentru economia românească, pentru românii din diaspora, pentru reîntoarcerea acestorai. Chestiuni care nu s-au întâmplat", a declarat Eugen Terteleac.

„Discuții au fost prin care am lansat chiar un program: redăm încrederea investitorilor români din diaspora în economia românească. Asta era tema pe care voiam să o propunem”, a precizat, la TVR1, președintele Asociației Românilor din Italia.

Cu privire la mitingul de pe 10 august, a spus că „nu avea organizator, nici temă, nimic nimic”.

„În proporție de 99 la sută, nu s-a implicat în acest scandal, în acest miting. Am discutat cu alți colegi de-ai noștri, la fel, mulți dintre ei, văzând limbajul agresiv, (...) le-a fost frică pur și simplu”, a mai declarat acesta.

„Nu avem parlamentari care să ne reprezinte aici, în Parlamentul României”, a spus Terteleac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel