Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mircea Geoană, NATO: "Nu sunt indicii ca Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat"
WhatsApp
Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, a subliniat că, în momentul actual, nu există indicii care să sugereze o intenție din partea Rusiei de a ataca un stat membru al alianței. Cu toate acestea, el a recunoscut că este de înțeles îngrijorarea cetățenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina.

Referitor la fragmentele de drone rusești descoperite în județul Tulcea, Geoană a afirmat că nu este vorba de un atac deliberat. 

Cel mai mare atac cu drone asupra Kievului din ultimele luni Imagini din Ceatalchioi, din locul unde a căzut drona rusească Rusia a atacat din nou porturile Reni și Ismail.

"Nu sunt indicii că Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat, că este România, că este oricine altcineva. Şi acest lucru este dat de puterea şi de forţa alianţei noastre. Noi suntem primul element de descurajare (...). Evident, când asculţi la câteva sute de metri sau la câţiva kilometri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă, zgomotul războiului, evident că îţi creează emoţie şi evident creează anxietate şi angoasă. Eu înţeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României, în sensul de a fi antrenaţi în acest conflict sau de a avea o extensie a acestui conflict către noi", a declarat Geoană luni, în localitatea Răcari din judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Geoană va merge în Tulcea, după descoperirea fragmentelor de drone rusești Totodată, oficialul NATO şi-a anunţat intenţia de a vizita zonele din judeţul Tulcea aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federaţiei Ruse.

"Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO? Şi poate că ăsta ar fi un element de încredere suplimentară în faptul că aparţinem celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii. Şi chiar intenţionez ca în perioada următoare să vizitez şi (...) poate prezenţa mea şi mesajul meu o să fie un mesaj de linişte, de încredere şi de calm", a mai spus Mircea Geoană.

Geoană: "Nu sunt indicii ca Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat"

 

Referitor la fragmentele de drone descoperite în nordul judeţului Tulcea, secretarul general adjunct al NATO a arătat că nu există indicii privind o intenţie de a lovi teritoriul României. "Evident că există o anchetă în curs, pe care autorităţile române o efectuează. Noi suntem în contact direct, la nivel politic şi la nivel militar, cu aliatul român şi sunt convins că toate elementele vor fi elucidate şi vor fi prezentate opiniei publice de o manieră transparentă în continuare. Deci în primul rând nu este vorba de un atac deliberat. Mesajul meu, ca român, este acela de a încerca să avem încredere în faptul că Alianţa Nord-Atlantică are toate măsurile luate, acum şi în perspectivă, pentru a asigura protecţia întregului spaţiu aliat, inclusiv a României", a precizat Geoană.

El a salutat, în context, decizia SUA de suplimentare a poliţiei aeriene în zona Mării Negre. "Deci vom avea, pe lângă cei 5.000 de soldaţi, militari aliaţi care sunt astăzi pe teritoriul nostru, elemente suplimentare şi acest lucru trebuie să ne liniştească şi să ne dea foarte multă încredere. În acelaşi timp, la Vilnius, liderii noştri au adoptat o nouă generaţie de planuri de apărare, exact pentru acest tip de incidente, accidente sau situaţii mai grave, de eventuale atacuri deliberate. De aceea, planurile de apărare sunt mult mai complete, pornind de la poliţie aeriană, sistem anti-rachetă mult mai integrat, vorbim de măsuri specifice Mării Negre care este, în sine, o zonă de importanţă pentru noi şi foarte complexă", a mai afirmat secretarul general adjunct al NATO.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
ParintiSiPitici.ro
28 noi 2023, 10:18
Spectacola.ro
28 noi 2023, 13:54
DCMedical.ro
27 noi 2023, 12:43
DCNews.ro
28 noi 2023, 20:57
DCBusiness.ro
27 noi 2023, 23:27
Astrosens.ro
22 noi 2023, 14:46
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DCNews.ro
28 noi 2023, 20:57
DefenseRomania.ro
15 noi 2023, 18:37
DCBusiness.ro
27 noi 2023, 23:27
Astrosens.ro
22 noi 2023, 14:46
Spectacola.ro
28 noi 2023, 13:54
DCMedical.ro
27 noi 2023, 12:43
DefenseRomania.ro
15 noi 2023, 18:37
ParintiSiPitici.ro
28 noi 2023, 10:18