Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Tătaru anunță detașări masive de personal la Direcţii de Sănătate Publică
WhatsApp
Ministrul Tătaru anunță detașări masive de personal la Direcţii de Sănătate Publică

Vineri seara, Digi24 a făcut un experiment, în prezența secretarului de stat Raed Arafat. Astfel, au sunat la DSP, însă a trecut aproape jumătate de oră până când a răspuns cineva.

În această seară, ministrul Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că a luat măsuri și a detașat masiv personal de medicina școlară, astfel încât să nu mai existe această situație.

„În fiecare județ, pentru a suplini lipsa de personal de la Direcțiile de Sănătate Publică am detașat tot ce înseamnă medicină școlară – medici și asistenți de medicină școlară. Aceștia vor ajuta DSP-urile și în anchetele epidemiologice. Dacă în aprilie, când aveam 500 de cazuri, gândiți-vă ce înseamnă anchete la 1.200 sau la 1.300 de cazuri noi în fiecare zi. Trebuie urmărit fiecare caz în parte. Avem un ordin de ministru care spune că odată depistat un caz pozitiv, în primele două ore directorul DSP trebuie să repartizeze unui lucrător ancheta epidemiologică. În maxim 12 ore trebuie acea anchetă să fie începută și în maxim 24 de ore acea anchetă să fie terminată. Ele trebuie trecute într-o bază de date pe care noi să le putem urmări și creăm acele baze în care să putem vedea influența în focar, focarele în desfășurare, focarele în constituire, sau focarele care tind să se estompeze. Neavând un număr de personal la DSP-uri, acest lucru se făcea mai greu. În acest moment avem acești oameni și doar coordonați bine de către conducerea DSP-urilor ar trebuie să vedem și rezultatele“, a declarat Nelu Tătaru.

Citeste şi:  Raed Arafat a sunat la DSP, în direct la TV. Nu a răspuns NIMENI timp de 20 de minute: "Chiar îmi pare rău"

 

„Sunt obosiți, au făcut anchete, dar trebuie să răspundem și la aceste telefoane“

„Am vorbit cu doctorul Arafat. Discuțiile sunt cam pentru toate DSP-urile. Lipsa de personal care exista în acel moment... Acel telefon pe care noi l-am indicat să fie pentru orice urgență, lipsa de personal explica și lipsa răspunsului la acel telefon. Sâmbătă seara am vorbit și cu șefa DSP București, explicând că acum au acei oameni, acel personal prin detașarea celor de la medicina școlară și pot acoperi o linie la care să poată suna să se informeze cetățenii. Aveți dreptate, se întâmplau aceste lucruri. Tocmai de aceea am luat și deciziile cu suplimentarea oamenilor. I-am înțeles. Sunt puțini, obosiți, au făcut anchete, dar trebuie să răspundem și la aceste telefoane. După ce suplimentăm vom face anchete, verificări, care trebuie să ne redea faptul că s-a schimbat ceva“, a mai spus Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel