Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Muncii, anunţul aşteptat de părinţi: Ne pregătim sa completăm cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor
WhatsApp
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, că Guvernul urmează să completeze cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor.    
ministrul_muncii_violeta_alexandru

"Asa cum ştiţi, pun în practică ordonanţa de urgenţă care se refera la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern.

Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume", a spus Violeta Alexandru, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), unde a fost prezentă alături de mai multi lideri liberali pentru depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare.

Ministrul Muncii a fost întrebat ce soluţii are pentru părinţii care au aflat într-un termen scurt că trebuie să-şi lase cu cineva copiii în contextul închiderii şcolilor. Ea a precizat că noile măsuri nu vor fi aplicate retroactiv. "Nicio lege nu se aplică retroactiv. (...) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezinta hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă", a explicat ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel