Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Mediului cere lansarea sistemului de urmărire a lemnului tăiat:"SUMAL a fost amânat de prea multe ori" 
WhatsApp
Ministrul Mediului, Tánczos Barna a participat, luni, la sediul Serviciului de Telecomunicații Speciale, la o întâlnire privind finalizarea și operaționalizarea noului SUMAL - sistemul electronic de urmărire a trasabilității lemnului. Acesta a insistat să se respecte termenul de lansare - 1 Fabruarie.

Demnitarul a solicitat echipei de dezvoltare ca graficul de implementare asumat inițial să fie respectat, astfel încât termenul final, 01 februarie 2021, să nu fie depășit, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Mediului. „Am anunțat că termenul de 01 februarie nu este negociabil. Noul SUMAL a fost amânat de prea multe ori și orice nouă amânare ar produce dezechilibre în sectorul silvic. Sunt optimist că vom finaliza la timp și am primit asigurări în acest sens de la conducerea STS.

Prin operaționalizarea noului SUMAL, România va deține unul dintre cele mai complexe și eficiente astfel de sisteme din lume. Am convingerea că, odată implementat, noul SUMAL va deveni principala noastră armă în lupta cu tăierile ilegale de pădure”, a declarat ministrul Barna Tánczos. Cu noul SUMAL se va putea urmări, în timp real, prin coordonate GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în punctul de descărcare. În acest fel, va fi extrem de dificil să mai apară transporturi multiple realizate cu același aviz.

SUMAL 2.0 obligă și la încărcarea de fotografii, din mai multe unghiuri, ale lemnului încărcat, pentru orice transport din România, precum și însemnarea, în pădure, a parchetelor de masă lemnoasă cu coordonate GPS, înainte de a se efectua tăierea. Mai mult, în noul SUMAL se vor putea vedea zilnic toate volumele de material lemnos din orice depozit din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel