Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul de Externe, șase români salvați din Siria
WhatsApp
În urma demersurilor la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), au fost repatriați în România din Siria, prin Turcia, a unui grup format din șapte persoane: șase cetățeni români și un sirian.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile turce pentru facilitarea intrării grupului în Turcia din Siria, cazarea cetățenilor români și a membrului de familie într-un centru specializat de primiri, precum și pentru emiterea unui titlu de călătorie pentru membrul de familie, cetățean sirian, astfel încât acesta să poată continua deplasarea către România. Totodată, misiunea diplomatică română a efectuat demersurile necesare pentru emiterea documentelor de călătorie pentru cetățenii români.

Ministerul a suportat toate costurile

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul au însoțit cetățenii români pe parcursul tranzitului pe teritoriul Republicii Turcia, iar o echipă consulară din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE i-a întâmpinat pe cetațenii români la sosirea în București. Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru repatrierea celor șapte persoane.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români și membrilor de familie care se află în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Reamintim faptul că, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 755 de cetățeni români și membri de familie ai acestora.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică a informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță”(www.mae.ro/app_cs), ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel