Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Metoda „Pandora“. Mașini de lux de sute de mii de euro, furate de români cu un dispozitiv special
WhatsApp
Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de furt a maşinilor de zeci şi sute de mii de euro dotate cu sistemul „keyless entry”. Hoţii folosesc dispozitive electronice, denumite „Pandora”.

Cu aceste dispozitive electronice, denumite ”Pandora”, hoții care fură de la distanță informațiile stocate în cheile mașinilor. Practic, hoții scanează cu acest dispozitiv, cumpărat de pe piața neagră din Albania sau Ucraina, cheia pe care proprietarii o țin în interiorul casei, iar cu informațiile astfel obținute dispar cu mașina furată.

Bolizii, care valorează o avere, ajung să fie vândute în Georgia, Belarus, Serbia și Ucraina, după ce sunt modificate seriile de identificare. În ţară, spun anchetatorii, folosesc această metodă grupări albanezo-române sau din Republica Moldova. 

Cu un astfel de caz s-au confruntat recent și polițiștii Serviciului Furturi Auto București. Potrivit Știrilor Pro TV, Ada, o tânără de 24 de ani din Capitală, a rămas fără bolidul parcat în fața casei. Din fericire, autoturismul a fost găsit rapid pentru că hoţii nu apucaseră să plece din ţară. Ajunseseră doar până la Ploieşti, unde au şi fost prinşi.

Până acum, poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au recuperat mai multe autoturisme şi au prins două grupări de hoţi care acţionau cu dispozitive Pandora. 

”Este necesară o specializare a infractorilor pentru că sunt dispozitive care trebuie utilizate într-un anume fel, sunt două dispozitive conectate, cu unul se citeşte informaţia de pe cheie, iar celălalt stă în apropierea maşinii şi astfel se deschide şi motorul porneşte”, a declarat comisar şef Adrian Tudose, şef Serviciu Furturi Auto Bucureşti. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel