Într-un gest de responsabilitate civică, acesta a transmis un mesaj emoționant prin care a subliniat importanța votului pentru diaspora și pentru viitorul României.
„Acum câteva minute mi-am exercitat dreptul de vot la Secția nr. 329 situată în incinta Academiei Române din Roma! Am votat pentru mine, dar mai ales pentru familia mea, pentru viitorul copiilor mei, dar și pentru întoarcerea noastră acasă!!! Tu ai votat?”, a scris Burdușa pe rețelele sociale.
Fostul șef DRP a evidențiat legătura puternică pe care românii din diaspora o mențin cu țara natală, indiferent de locul unde se află.
„Eu sunt român și oriunde aș fi în lume nu voi uita de țara natală, de educația primită acolo, de anii de școală, liceu și facultate. Și din respect pentru ceea ce am primit, ceea ce am învățat în țara mea trebuie să mă prezint la vot. Și cu acest respect au crescut și copiii noștri născuți în Italia. Ei astăzi sunt la Roma, dar mâine pot decide să trăiască la București sau la Panciu sau cine știe poate la New York în Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea ei nu vor renunța la mândria de a fi români și la dreptul de vota.”, a subliniat Burdușa.
Burdușa a făcut apel la conaționalii săi din Italia, amintindu-le de privilegiile democratice de care beneficiază astăzi, în contrast cu vremurile dificile din perioada comunistă.
„Amintiți-vă dragi români de acele vremuri (prin anii '80) în care și dacă am fi vrut să votăm....nu se putea, deoarece era totul ales de alții pentru noi. Să profităm astăzi, în următoarele săptămâni, dar si pe viitor de acest mare drept câștigat cu greu de alți conaționali de ai noștri în decembrie 1989!!!
Și totuși să apreciem că pentru prima dată de când se organizează secții de votare și în străinătate, în Italia sunt 157 de locații unde noi putem să votăm.
Deloc puțin și nici ușor de organizat. Să ținem cont de cheltuielile făcute de statul român pentru a ne permite acest drept de a vota. Și în plus avem două zile și jumătate la dispoziție.”, a punctat Burdușa, mulțumind pentru logistica fără precedent care sprijină participarea democratică.
Mesajul său s-a încheiat cu o întrebare simplă, dar plină de substanță: „Așadar, tu când mergi la vot?”. Prin această întrebare, Burdușa a dorit să inspire românii de pretutindeni să își exercite acest drept fundamental, transformând participarea la vot într-un gest de mândrie națională și respect pentru istoria recentă a României.
Exemplul fostului șef al DRP vine într-un moment crucial pentru diaspora românească, care are o influență semnificativă în alegerile prezidențiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News