Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesaj emoționant transmis de un român care muncește în Anglia: „Degeaba faci bani, dacă nu simți că trăiești”
WhatsApp
Un român stabilit în Anglia a devenit viral pe TikTok, după ce a postat un mesaj profund și emoționant despre dificultățile vieții departe de casă.
Mesaj emoționant transmis de un român care muncește în Anglia: „Degeaba faci bani, dacă nu simți că trăiești” / Foto: TikTok

Mesajul românului din Anglia a reușit să capteze o realitate dureroasă a vieții din diaspora: câștigurile financiare nu pot înlocui timpul petrecut alături de familie și bucuria de a trăi într-un mediu familiar. Mulți români din străinătate se confruntă zilnic cu dilema dintre sacrificiile pe plan personal și nevoia de stabilitate financiară. 

Românul a început clipul prin repostarea mesajul unui conațional plecat la muncă în Anglia: „Ia uitați ce spune acest băiat din Anglia, luați aminte și băgați la cap: „Câștig 3500 de lire pe lună, dar nu am o zi în care să zâmbesc. Peste cinci săptămâni părăsesc UK definitiv. Merg acasă la copiii mei, acolo sunt fericit.”.

 

„Ești ca un prizonier în Anglia”

 

„Eu când vă zic.. Aici și dacă faci bani mulți, tot nu simți că trăiești. Chiar dacă faci 5000-7000 de lire pe lună, să muncești de luni până duminică, asta nu e viață. Degeaba faci banii ăia, nu poți să te bucuri de ei, nu poți pur și simplu. Ești ca un prizonier aici, ești ca la pușcărie. Mai bine mai puțin, dar să fii mai liber, să ai timp pentru tine, pentru familia ta, pentru copiii tăi. Asta înseamnă viața, nu să stai toată ziua numai muncă, muncă, muncă.

Nu luăm nimic cu noi, fraților. Când vom muri, nici scândura nu o luăm cu noi, nici praful, nimic. Luăm doar amintirile pe care le-am trăit cu cei dragi, cu copiii noștri, cu familia noastră. Nu luăm ce am făcut, ce am băut sau ce am mâncat. Nu luăm nimic, rămân aici, se bat copiii pe ele atât. Băgați la cap ce vă zic eu. Acesta e adevărul.”, a spus acesta într-un clip pe TikTok.

 

Sute de români au fost de acord 

 

Mesajul său sincer a atins o coardă sensibilă în rândul românilor din diaspora, generând mii de reacții și comentarii de susținere. În comentarii, sute de utilizatorii au relatat experiențe asemănătoare, confirmând că, deși câștigurile în străinătate sunt atractive, sacrificiile personale și emoționale sunt adesea prea mari. 

„Eu făceam 5500-6000 de lire pe lună 12-13 ore lucrate 7/7 zile. Acum sunt în România mult mai fericit și sincer se fac bani și aici, chiar se fac bani în România”, a comentat un alt român, mărturisind că, deși s-a întors în țară cu un salariu mai mic, calitatea vieții sale este superioară.

De asemenea, un alt român, șofer pe comunitate, a descris cum sacrificiile pe care le face departe de casă l-au afectat profund. 

„Eu sunt șofer pe comunitate. În ultimii 5 ani din viața mea nu știu când am râs ultima dată sau când am fost fericit. Numai cabina mea de tir știe cât am plâns în ea fără să știe nimeni”, a mărturisit acesta, oferind un exemplu dureros al costurilor emoționale ale muncii departe de familie.

Un alt utilizator a vorbit despre anii petrecuți în Anglia și efectele acestei experiențe asupra stării sale de sănătate.

„Crede-mă că am locuit 8 ani în UK .. câștigam 4000-5000 de lire pe lună, dar în schimb am albit și am uitat să zâmbesc… asta e UK. Acum sunt acasă și nu vreau să mai aud.”, a spus el, sugerând că, pentru mulți, întoarcerea acasă aduce o bucurie și o liniște pe care banii nu le pot cumpăra.

 

Sărăcia împinge românii să-și sacrifice viața cu familia pentru banii din străinătate

 

Totuși, mesajul a fost întâmpinat și cu opinii contrare. Unele persoane susțin că lipsurile financiare din România rămân o problemă majoră, chiar și pentru cei care își doresc o viață mai liniștită.

„În România nici nu zâmbești, nici nu câștigi! De asta se pleacă de fapt.”, a comentat o persoană, argumentând că mulți români sunt forțați să își caute norocul în afară din cauza lipsei oportunităților de acasă.

Alt utilizator a subliniat că cei care decid să revină acasă s-ar putea confrunta din nou cu nevoia de a emigra, mai ales în momentul în care se confruntă cu lipsurile financiare.

„Și când o să aibă copiii lipsuri o să plece iar, că doar din motivul ăsta a venit și prima dată”,  a scris acesta, reflectând o opinie realistă despre ciclul migrației economice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel