Conf. dr. Victoria Bîrluțiu, medicul șef al Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a avut un mesaj dur și disperat către cei care încă nu s-au vaccinat.
„Trăim în România, o țară europeană, o țară educată ce privește spre Europa și se vaccinează. Dacă aveți încă părinți, vă rog vaccinați-i. Dacă vreți copiii voștri să aibă doi părinți, vaccinați-vă! Numai așa vom putea depăși momentele grave prin care trecem. Credeți-mă că e nevoie ca toți să înțelegeți mesajul! Vaccinați-vă!”, spune medicul sibian.
În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate 36.213 persoane cu COVID-19, iar 1.328 de persoane au decedat.
De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Sibiu s-au administrat 309.138 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până la momentul de față au fost imunizate, în total, 162.660 persoane cu prima doză de vaccin, 125.677 persoane cu cea de-a doua doză și 20.800 persoane cu cea de-a treia doză.
Și medicul Lucrețiu Radu a transmis pe rețelele de socializare un mesaj tranșant pentru români în timpul pandemiei: suntem de aceeași parte a baricadei, de partea cealaltă a baricadei este moartea!
Medicul vorbește despre românii care caută tratamente anti-COVID și informații despre pandemie pe rețelele de socializare și nu la medici
„Nu, nu pentru mine mă tem, ci pentru voi, dragii mei! De bine de rău, aproape 30 de ani de medicină m-au făcut să știu cam tot ce trebuie despre simptome, să înțeleg mecanismele prin care acestea apar, să știu când, cum și de ce să acționez (medical evident) și, mai ales, ce medicamente să utilizez, în ce asocieri, în ce doze, la câte ore etc.! Și, acolo unde nu știu eu, întreb alți colegi mai deștepți ca mine”, este opinia medicului Lucrețiu Radu de la Spitalul Filantropia din Craiova.
Medicul a mai vorbit despre românii care se vaccinează, dar și despre situația în care se află specialiștii în timpul pandemiei.
„Dumneavoastră dați telefoane și insistați pe toate căile (și înțeleg perfect acest lucru!) pentru un pat la ATI pentru rude și prieteni. Eu nu caut paturi ATI, eu caut echipe medicale ATI care să preia un pacient Covid cu anumiți parametri vitali. Pentru că un pat ATI nu rezolvă problema, rămâne doar un pat, chiar dacă e de zeci sau sute de ori mai scump decât unul de acasă. Echipa de oameni din jurul acelui pat înseamnă totul: cunoștințe și competențe medicale, rapiditate în luarea deciziilor, manualitate, abnegație și câte altele, toate cele care fac diferența dintre viață și moarte”, a mai spus medicul craiovean.
Concluzia lui Lucrețiu Radu este simplă.
„Gândim poate diferit, dar trebuie să înțelegem toți că și noi, personalul medical și dumneavoastră, suntem de aceeași parte a baricadei. De partea cealaltă a baricadei e moartea. Trebuie să luptăm împreună”, este concluzia medicului Lucrețiu Radu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News