Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mario Draghi se teme de un aflux de migranţi din Afganistan după retragerea NATO
WhatsApp
Premierul italian Mario Draghi şi-a exprimat miercuri temerea că un mare număr de migranţi afgani ar putea veni în Europa după retragerea NATO din Afganistan, care urmează să se încheie la 11 septembrie, relatează AFP.
Italia. Demisia probabilă a lui Draghi după boicotarea moţiunii de încredere de către trei membri ai coaliţiei de la guvernare

Venirea migranţilor din Afganistan „va deveni o problemă tot mai gravă”, a declarat el în parlament, prezentând reuniunea Consiliului European de joi şi vineri, care va avea de asemenea pe ordinea de zi şi chestiunea migraţiei, la solicitarea Italiei.

„Putem anticipa” că plecarea trupelor occidentale din Afganistan „va determina o creştere a fluxului de migranţi din această ţară, a cărei dimensiune nu o cunoaştem încă, dar ştim că va fi mare”, a spus el.

 

Draghi insistă de mult timp asupra necesităţii ca UE să se implice mai mult în gestionarea fluxurilor migratorii



Ministerul Apărării a transmis recent că peste 80 de colaboratori şi interpreţi afgani cu familiile lor au ajuns în Italia în urmă cu circa zece zile, urmaţi la scurt timp de alţi aproape 200 care au lucrat cu trupele italiene în Afganistan şi care se tem pentru viaţa lor.

Sunt verificări în curs în privinţa altor circa 400 de afgani pentru a vedea dacă au colaborat efectiv cu armata italiană, se arată într-un comunicat al ministerului.

Draghi insistă de mult timp asupra necesităţii ca Uniunea Europeană să se implice mai mult şi într-un mod unit şi coordonat în gestionarea fluxurilor migratorii.

„Guvernul vrea să gestioneze imigraţia într-un mod echilibrat, eficient şi uman. Însă acest lucru nu poate fi o chestiune doar italiană. Ea trebuie să fie cu adevărat europeană”, a spus el.

 

Draghi: „Dacă nu integrăm aceste persoane, ne facem în primul rând nouă un rău”



Italia, confruntată de mai mulţi ani cu un aflux masiv de migranţi, acuză cu regularitate lipsa de solidaritate europeană în privinţa gestionării acestei probleme.

„Este nevoie de un angajament comun pentru a controla fluxul imigraţiei ilegale, pentru a organiza imigraţia legală şi pentru a ajuta aceste ţări (de origine şi de tranzit - n.r.) să se stabilizeze şi să găsească pacea”, a spus el.

Draghi a insistat de asemenea asupra necesităţii unui efort pentru a-i integra mai bine pe migranţii legali.

„Dacă nu integrăm aceste persoane în sânul societăţii italiene, ne facem în primul rând nouă un rău, deoarece absenţa integrării înseamnă că producem fiinţe ostile. Dacă nu le integrăm, producem potenţial inamici”, a afirmat el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel