Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mario Draghi: Guvernul italian protejează muncitorii afectați de criza economică. Am redus contribuțiile lucrătorilor pentru 2022
WhatsApp
Premierul italiei, Mario Draghi, spune că guvernul îi protejează pe lucrătorii afectați de criza economică. De pe scena congresului CISL, premierul a subliniat că "guvernul a acționat rapid pentru a proteja lucrătorii în fața numeroaselor crize din ultimii ani".

De pe scena congresului CISL a luat cuvântul premierul Mario Draghi, care a subliniat în primul rând importanța dialogului dintre guvern și sindicate. De fapt, încă de la început, executivul i-a convocat mai mult sau mai puțin des pe liderii sindicali pentru o discuție periodică pe diverse teme economice.

Este cert că pentru CGIL și UIL confruntarea nu a fost atât de fructuoasă, având în vedere greva generală din decembrie anul trecut. În orice caz, Draghi le-a mulțumit și a subliniat: "Guvernul a acționat rapid pentru a-i proteja pe lucrători în fața numeroaselor crize din ultimii ani". Apoi enumeră: "Am introdus alocația pentru un singur copil și, prin reforma Irpef, am sprijinit veniturile familiilor, în special pe cele mai slabe. Deși unele calcule arată contrariul“.

Mario Draghi: Guvernul italian protejează muncitorii afectați de criza economică

 


"Aceste transferuri mai mari valorează aproape 14 miliarde de euro atunci când vor fi implementate integral și fac sistemul nostru fiscal mai rațional și mai progresiv", a continuat Draghi. "Ne așteptăm ca în acest an povara fiscală să scadă cu 0,4 puncte procentuale față de anul trecut. Apoi, premierul adaugă: "Pentru a susține salariile, am redus contribuțiile lucrătorilor pentru 2022".

Mai este și problema energiei, care îngenunchează familiile și întreprinderile: "Pentru a-i proteja pe cetățeni de creșterea prețurilor la energie, am extins numărul persoanelor care pot beneficia de bonusul social pentru electricitate și gaz și am redus accizele la combustibili". Apoi a reamintit: "Am introdus o alocație unică de 200 de euro pentru 28 de milioane de italieni".

Draghi: Am redus contribuțiile lucrătorilor pentru 2022

 

După ce a încheiat intervențiile economice, Draghi a trecut la chestiunea siguranței: "Rămâne mult de făcut, începând cu siguranța lucrătorilor", a amintit premierul, "numărul persoanelor care și-au pierdut viața la locul de muncă este de peste 1.200 numai în 2021. El a adăugat: "Familiilor lor, colegilor lor, le etransmit compasiunea sinceră a guvernului și apropierea mea personală". Apoi, Draghi amintește ce s-a făcut pentru a îmbunătăți siguranța la locul de muncă și concluzionează: "Este o chestiune de civilizație, care califică o democrație".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel