O echipă de oameni de ştiinţă de la King's College London şi Universitatea Suffolk a testat cincisprezece locaţii diferite din cinci bazine hidrografice din Suffolk.
Citeşte şi: Cetățean britanic ARESTAT la Mamaia. Ascundea droguri în apartamentul închiriat
În urma studiului s-a demonstrat că a fost identificată cocaină în fiecare dintre mostrele de creveţi, dar şi alte substanţe chimice din pesticide ilegale.
Scopul cercetării, publicată în jurnalul ştiinţific Environment International, a fost acela de a analiza modul în care expunerea la micropoluanţi influenţează vieţuitoarele sălbatice, printre acestea numărându-se creveţii de apă dulce.
''Această apariţie regulată a drogurilor ilicite în vieţuitoarele sălbatice a fost suprinzătoare'', a declarat doctor Leon Barron, coautor al studiului.
Barron a subliniat că oamenii de ştiinţă s-ar fi aşteptat să găsească droguri în zonele urbane, cum ar fi în Londra, dar nu şi în zonele rurale.
"Prezenţa pesticidelor interzise demult în Marea Britanie reprezintă, de asemenea, o provocare specială, deoarece sursele lor rămân neclare", a adăugat el.
Citeşte şi: Captură de droguri RECORD. Carmen Dan: "Este a doua captură ca însemnătate în România"
Cocaina ar fi ajuns în apă în urma scurgerilor din ţevi sau după revărsărea canalelor, potrivit estimărilor cercetătorilor, însă cauza exactă a contaminării este în curs de investigare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News