Premierul Boris Johnson a sugerat că multe dintre violenţe au fost comise de contra-protestatari de extremă-dreapta, care au fost separaţi de manifestanţii 'Black Lives Matter' prin bariere şi cordoane de poliţişti.
Poliţia a precizat că protestele au fost în mare parte paşnice, cu doar "câteva puncte de violenţă îndreptată spre poliţişti".
Persoanele arestate sunt acuzate de fapte precum 'tulburări violente', atacuri asupra poliţiei, deţinere de arme şi de droguri şi consum de alcool.
"Huliganismul rasist nu are ce căuta pe străzile noastre", a scris Johnson pe Twitter.
"Aceste marşuri şi proteste au fost subminate de violenţă şi încalcă actualele indicaţii (privind distanţarea socială legată de coronavirus - n.r.)", a adăugat el.
"Rasismul nu are loc în Marea Britanie şi trebuie să lucrăm împreună pentru ca asta să fie o realitate", a adăugat premierul britanic.
Noi proteste sunt programate pentru duminică, după marşuri în cel puţin 10 oraşe din Marea Britanie sâmbătă, printre care Bristol, Chelmsford, Canterbury şi Brighton, unde un număr estimativ de peste 10.000 de protestatari 'Black Lives Matters' au mărşăluit pe faleză.
Protestatarii au sfidat apelul de vineri al lui Johnson de a pune capăt mişcării. El a susţinut că protestele 'Black Lives Matter' "au fost deturnate de extremişti în scopuri violente".
Episcopul de Dover, Rose Hudson-Wilkin, primul episcop femeie de culoare din Biserica Anglicană, şi-a exprimat susţinerea faţă de protestele de sâmbătă.
"Ne-ar fi plăcut să nu ne adunăm în timpul unei pandemii, dar este vorba de ceva cu adevărat important", le-a transmis Hudson-Wilkin protestatarilor 'Black Lives Matter' la Canterbury.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News