Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai sunt românii din SUA interesați de țara natală? Bogdan Banu: "Mulți au ales să se rupă de ceea ce înseamnă România"
WhatsApp
O parte dintre românii stabiliți în Statele Unite ale Americii au ales să rupă complet legătura cu ceea ce înseamnă România, mai ales cei plecați peste ocean în perioada comunistă, spune Bogdan Banu, liderul comunității de români din Washington DC. 

Într-un interviu acordat DC News, Bogdan Banu a vorbit, printre altele, și despre modul în care românii din SUA țin legătura cu țara mamă. Liderul comunității de români din Washington susține că românii veniți în ultima perioadă sunt deosebit de activi. În schimb, cei sosiți în perioada comunistă au ales să se rupă de ceea ce însemna România.

"Există o companie care oferă 20-30 de posturi de televiziune românești. E destul de populară. Sunt câteva segmente. Pentru acei români de generația a doua și treia legătura cu România practic nu mai există. Există o legătură cu ceea ce înseamnă cultura și tradițiile românești. 

Pentru cei veniți în perioada comunistă, relația e oarecum ambivalentă. Ei au venit într-o perioadă în care nu știau dacă se mai pot întoarce. Mulți, pentru sănătatea lor mentală, au ales să se rupă de ceea ce însemna România, pentru că au lăsat în spate un bagaj emoțional dificil. Mulți au trebuit să fugă ilegal, li s-au confiscat proprietățile, sunt multe povești dureroase pe care le auzi de la ei. 

Pe de altă parte, sunt mulți care au fost foarte activi în comunitate. 

Cei veniți în ultima perioadă sunt foarte activi", spune Bogdan Banu, într-un interviu acordat DC News.   

VIDEO

 

Citește mai departe: Jurnaliștii americani, impresionați de modul în care România a primit refugiații ucraineni

 

Modul în care România a primit refugiații a atras atenția presei din Statele Unite ale Americii, susține liderul comunității de români din Washington DC, Bogdan Banu, care a acordat un interviu DC News în care a vorbit despre comunitatea de români din SUA, într-un interviu pentru DC News. 

Modul în care România gestionat valul de refugiați i-a impresionat pe jurnaliștii de la cel mai mare post de radio american, care s-au aflat într-o vizită în România. Bogdan Banu (Romanians of DC) spune că de la izbucnirea conflictului în Ucraina, țara noastră a avut parte de o imagine foarte favorabilă peste ocean.  

"Ceea ce am văzut în ultimele luni, nu am văzut niciodată acolo. Deschiderea, atitudinea pozitivă și presa pozitivă pe care a primit-o România. De exemplu, cel mai mare post de radio american National Public Radio (NPR), postul de radio public. Ei au fost câteva săptămâni în România, transmițând emisiuni despre ce se întâmpla cu refugiații care veneau din Ucraina, mergând și peste graniță.

Tot ce auzeam, zi de zi, este cât de bine erau ucraineni primiți de România, cât de bine a fost organizat răspunsul celor din România. În general, presa care a văzut România a fost foarte pozitivă", a spus Banu, într-un interviu pentru DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel