Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe tipuri de familii de români pot primi ajutor financiar din partea guvernului italian
WhatsApp
Mai multe categorii de români pot beneficia de ajutor financiar din partea INPS. Printre acestea, se numără și familiile fără copii. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Alocația familială înregistrează o creștere semnificativă, conform anunțului făcut de INPS. Această măsură este destinată familiilor fără copii în întreținere și vine ca un răspuns la inflația din 2023, care a fost de 5,4%. Începând cu data de 1 iulie 2024 și până la 30 iunie 2025, noile sume și pragurile de venit vor intra în vigoare conform circularului emis de INPS.

Cine poate beneficia de ajutorul INPS. Criterii 

 

Cuantumul alocației depinde de diverse criterii, inclusiv de componența familiei și de veniturile acesteia. De exemplu, o familie de două persoane fără copii va primi 46,48 euro pe lună, dacă venitul anual al familiei este sub 16.212,12 euro. Suma minimă, de 10,33 euro pe lună, se acordă cuplurilor cu venituri între 24.316,41 și 28.366,98 euro pe an.

Alocația crește proporțional cu numărul de membri ai familiei. Astfel, pentru o familie cu patru persoane și venituri minime, suma este de 118,79 euro pe lună, iar pentru familiile mai numeroase, cu șapte sau mai mulți membri, suma poate ajunge la 227,24 euro pe lună. Pragul maxim de venit acceptat pentru a beneficia de alocație crește odată cu numărul de membri ai familiei.

Citește și: Primă de 100 de euro pentru angajații români cu venituri mici din Italia

INPS acordă sume și pentru familiile în care toți membrii sunt în imposibilitate de muncă. Astfel, pentru un cuplu fără posibilitatea de a lucra, alocația poate ajunge la 98 de euro pe lună, iar pentru o familie de patru persoane, suma poate ajunge la 411,60 euro pe lună.

De asemenea, persoanele necăsătorite, fără copii, care locuiesc cu un membru al familiei incapabil de muncă, pot primi alocație în funcție de venitul anual al acesteia. Pentru două persoane în această situație, suma poate ajunge la 62,49 euro pe lună, iar pentru șapte sau mai multe persoane, suma poate ajunge la 301,09 euro pe an.

Astfel, alocația familială se ajustează pentru a răspunde nevoilor diverse ale familiilor, luând în considerare componența și veniturile acestora.

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel