Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România
WhatsApp
În urma unor săpături efectuate în curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, o descoperire macabră a șocat comunitatea locală: mai multe schelete umane au fost dezgropate, ridicând suspiciuni cu privire la o posibilă descoperire a unui vechi cimitir în zonă.
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România

Potrivit conducerii Muzeului Județean "Ștefan cel Mare" Vaslui, un total de 13 schelete au fost descoperite, dintre care 12 aparțin adulților și unul unui copil. Cu toate că inițial s-a crezut că ar putea fi vorba despre o groapă comună, investigațiile preliminare au indicat că scheletele sunt așezate într-un mod organizat, existând chiar urme de sicriu, semn că acestea ar fi fost înhumate individual.

Directorul muzeului, Ramona Mocanu, a subliniat că este prea devreme pentru a determina cu exactitate perioada din care datează aceste schelete.

"În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona. Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt. În niciun caz aici nu a fost o groapă comună. Scheletele sunt aşezate într-un anumit fel, sunt urme de sicriu. Este vorba doar de un cimitir", a declarat directorul Muzeului Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, Ramona Mocanu.

 

Lucrările de construcție au fost stopate temporar

 

Cu toate acestea, lucrările de construcție au fost stopate temporar, iar zona a fost desemnată pentru activități arheologice. Pentru a investiga cu mai multă acuratețe, specialiștii intenționează să apeleze la scanări magnetometrice.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au informat că inițial a fost raportat descoperirea unui singur schelet de către constructorul care efectua săpăturile. Ulterior, investigațiile au dus la dezgroparea celorlalte schelete. Ca urmare a acestor evenimente, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în încercarea de a clarifica circumstanțele acestei descoperiri șocante, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel