Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe persoane din Dolj sunt suspectate de frauda unor adeverinţe de vaccinare. Printre ele se află și cadre medicale
WhatsApp
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează, luni, 15 percheziţii domiciliare, 14 în judeţul Dolj şi una în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că sunt implicate în activităţi de vaccinare fictivă.
Ce condiții de călătorie trebuie să respecți pe ruta România - Spania. Modificări noi pentru pasageri

Potrivit IPJ Dolj, trei persoane, toate din judeţul Dolj, sunt bănuite că ar fi intermediat legătura dintre persoanele nevaccinate care solicitau eliberarea unor adeverinţe de vaccinare şi personalul medical care ar fi înregistrat în mod fictiv persoanele în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

"Prin extinderea cercetărilor, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost identificate 45 de persoane, printre care şi cetăţeni străini, care ar fi fost înregistrate în mod fictiv în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. 16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare de poliţişti, persoanele urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, pentru audieri", informează IPJ Dolj.

 

Persoanele care au falsificat certificatele de vaccinare au primit mită



La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat şi Poliţiei Municipiului Băileşti. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Craiova.

Percheziţiile sunt desfăşurate în continuarea activităţilor efectuate de poliţiştii din Dolj, în luna ianuarie 2022, vizând înregistrarea unor persoane, în mod fictiv, în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

În luna ianuarie, un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj. Cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel