Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenționare pentru românii care călătoresc în Spania: Caniculă, ploi torenţiale şi grindină
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) a emis coduri galben și portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru pentru miercuri și joi.
MAE, atenționare pentru români

Potrivit MAE, AEMET a emis coduri galben și portocaliu de caniculă, ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru intervalul 4 - 5 august.  Astfel, miercuri sunt valabile un cod portocaliu de vijelii și grindină pentru Catalonia; un cod galben de ploi torențiale (cu acumulări de precipitații de până la 20 mm/h) tot în Catalonia și un cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Valenciană.

Pentru joi, 6 august, este anunțat un cod galben de caniculă (cu temperaturi de până la 38ºC) pentru Comunitatea Andaluzia. MAE recomandă consultarea în permanență informațiile publice comunicate de autoritățile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări și evitarea călătoriilor neesențiale. 

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgență să contacteze autoritățile competente apelând telefonul de urgență 112. Cetățenii români afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Secției Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel