Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lege. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, personal ataşat în diaspora
WhatsApp
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va detaşa personal care va îndeplini în serviciul exterior al MAE atribuţiile gradului diplomatic de ataşat pentru comunităţile româneşti din străinătate, au decis joi deputaţii. 
Natalia Intotero

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare afirmarea şi promovarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase a comunităţilor româneşti şi facilitarea procesului de reintegrare a cetăţenilor români cu reşedinţa în străinătate, care se reîntorc în ţară, precum şi extinderea ariei de acordare a unor drepturi românilor din afara graniţelor ţării.

Ministrul va detaşa, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările ulterioare, personal din cadrul instituţiei care va îndeplini în Serviciul Exterior al MAE atribuţiile gradului diplomatic de ataşat pentru comunităţile româneşti din străinătate, cu respectarea dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, respectiv ale Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile consulare.

În statele în care nu este numit un ataşat diplomatic conform alin. (21 ), MAE va asigura prezenţa, în cadrul misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale României din statele unde există însemnate comunităţi româneşti, a unui diplomat cu atribuţii pentru relaţia cu românii de pretutindeni, cu încadrarea în numărul de posturi aprobat şi în fondurile alocate cu această destinaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel