În contextul unei eventuale amenințări din partea Inteligenței Artificiale la adresa oamenilor, Mircea Geoană a zis că nu are încredere că ai noștri politicieni ne pot apăra de efectele negative ale tehnologiei - în sensul în care tehnologia poate real, dacă este folosită prost, să amenințe democrația.
„Vine peste noi revoluția tehnologică și nu o poți opri, dar poți să-i pui reguli. (...) Tehnologia are un uriaș potențial pentru medicină și în multe lucruri, dar are și potențial de distrugere. Tehnologia poate deveni periculoasă și în mâna unor teroriști”, a zis Mircea Geoană.
„Dacă mă gândesc la conducătorii României... nu prea am încredere că ne vor păzi de aceste lucruri... dar avem încredere în UE, în NATO”, a intervenit Mihai Morar, moment în care Mircea Geoană și-a amintit de un moment în care fost pus de Theodor Meleșcanu să țină o conferință de presă la Ministerul de Interne.
„Tocmai ce venisem din Franța, m-a chemat Teodor Meleșcanu, ministru la acel moment, și îmi zice, într-o dimineață: „Aveți ceva de făcut în această dimineață? Aș vrea să țineți conferința de presă de la Externe”. Am transpirat instantaneu. Efectiv m-am dus la baie. M-a luat emoția rău de tot. Nu era inteligență artificială, pe vremea aceea, pentru a-mi spune întrebările. Și l-am întrebat pe domnul Meleșcanu: „Și ce fac acolo, domnule ministru?!” El mi-a zis: „Îți dăm noi ce să spui”. Zic: „Și dacă mă întreabă ceva jurnaliștii?” Domnul Meleșcanu mi-a răspuns: „Spui - no comment”. Așa că la întrebarea ta de mai înainte zic: „no comment””, a zis Mircea Geoană.
„Era întrebarea cu încrederea în liderii politici din România”, a subliniat Mihai Morar.
„Nu mai țin minte întrebarea”, a răspuns, diplomat, Mircea Geoană, spre deliciul spectatorilor aflați în sala Filarmonicii Banatului.
Ulterior, o spectatoare a intervenit: „Cred că o să exprim întrebarea pe care o are toată lumea în minte: Veți fi următorul președinte al României?” „Doamnă... și dumneavoastră?! Discutăm după ce terminăm jobul la NATO”, i-a răspuns Geoană.
„Și când vă terminați jobul?”, a continuat întrebarea.
„La momentul potrivit”, a completat Geoană.
De menționat că mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct la NATO a fost extins până în octombrie 2024. Data alegerilor prezidențiale nu a fost încă stabilită, dar, conform „calendarului“ de la ultimele scrutine prezidențiale, acestea au avut loc în noiembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News